Шест деца загинаха в селище в Северозападен Пакистан, след като

...
Шест деца загинаха в селище в Северозападен Пакистан, след като
Коментари Харесай

Шест деца загинаха при експлозия в селище в Северозападен Пакистан

Шест деца починаха в населено място в Северозападен Пакистан, откакто вдигнали взривно устройство, наподобяващо на играчка, съобщи Ройтерс.

От началото на годината при детонации на самоделни бомби в пакистанския район Южен Вазиристан бяха осакатени или убити минимум 31 души, измежду които няколко деца, заяви Мухамед Сохаиб, върховен представител на държавното управление. Той добави, че управляващите ще платят отплата на фамилиите и ще поемат разноските за лекуване на ранените деца.

 Взрив на петролна цистерна в Пакистан умъртви над 140 души (ВИДЕО)

Мухамад Умер, чийто племенник е едно от двете ранени при детонацията деца, съобщи, че децата си играели, когато разкрили нещо, наподобяващо на играчка. Четири от тях починали на място, едно на път за болничното заведение и едно след приемането в болничното заведение.
 
 БГНЕС

Вчера две деца починаха в близко населено място, откакто настъпили мина, до момента в който играели на полето.

Над 1 милион души бяха принудени да избягат от района, откакто през 2009 година пакистанската войска стартира битка с талибаните, по данни на Организация на обединените нации. Много от тях се върнаха по домовете си тази година, само че селищата им постоянно са сринати.

Жителите на Южен Вазиристан постоянно би трябвало да пътуват по 5-6 часа, с цел да стигнат до доктор, а болничното заведение в столицата на района гр. Вана изпитва изострен дефицит на съоръжение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР