Шест деца са в болницата в Плевен след консумация на

...
Шест деца са в болницата в Плевен след консумация на
Коментари Харесай

Децата, яли бисквити с канабис, вече се чувстват добре  

Шест деца са в болничното заведение в Плевен след консумация на бисквити с канабис. Още едно дете се лекува там, откакто е приело упоителен опиум и кокаин. Децата са на възраст от 4 до 14 години.



„ Децата са постъпили в болничното заведение в тежко положение. Не можеха да вървят, бяха сънливи и отпуснати. Тази нощ едно от тях не се е чувствало добре и се е наложило да му се вършат спомагателни операции. Децата към този момент са добре, разхождат се в коридора и на открито. Надяваме се това да бъде един сполучлив завършек на цялата драма, която се е разиграла с тези бисквити. Някаква инцидентна жена е дала кутията на майката. На нея има букви, само че надписът е на британски и не всеки може да го разчете и да разбере, че в тях се съдържа токсично вещество. Майката е изяла една бисквита, по-късно е дала и на децата. След известно време на майката ѝ прилошава, а децата изпадат в тежко положение ”, разяснява в ефира на „ Здравей, България ” доцент доктор Евгения Бързашка, шеф на Клиниката по клинична токсикология в УМБАЛ " Д-р Георги Странски " в Плевен.

„ Животът им можеше да е в заплаха, в случай че бяха траяли да ядат от сладките ”, уточни още доцент Бързашка.

Тя изясни, че детето, използвало кокаин, е подвластно от наркотични субстанции. То също е признато в болничното заведение, само че казусът му няма връзка с този с бисквитите.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР