Шест деца от пловдивските клубове ще участват в надпреварата Пловдив ще

...
Шест деца от пловдивските клубове ще участват в надпреварата
Пловдив ще
Коментари Харесай

Световно по фехтовка за юноши и девойки

Шест деца от пловдивските клубове ще вземат участие в конкуренцията

Пловдив ще бъде хазаин на Световното състезание по фехтовка за юноши и девойки, като се чака да се включат над 1500 участници от над 100 страни. Това оповести на конференция зам.-кметът по спорт и юношески действия Георги Титюков.

„ В продължение на 9 дни Пловдив ще е столицата на фехтовката, като тазгодишното състезание е под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Това международно съревнование ще ни бъде четвърто от 2004 година насам. Вече имаме много опит с организацията. Имаме и поддръжката на Община Пловдив. Може би няма друга община, която толкоз доста да поддържа фехтовката “, съобщи Величка Христева – президент на БФ Фехтовка и член на изпълнителния комитет на международната федерация.

Първенството ще се организира от 1 до 9 април в 6-а и 13-а покои на Международен панаир Пловдив. В него ще вземат участие и шест деца от пловдивските клубове. Сред тях са Николай-Томас Георгиев, който стана пети на Европейското състезание за кадети на сабя в Естония, и сестра му Мариела.

Градът на тепетата беше хазаин на Световно състезание по фехтовка за юноши и девойки за последно през 2017 г.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР