Шест деца от арт школа Колорит“ спечелиха най-високите отличия на

...
Шест деца от арт школа Колорит“ спечелиха най-високите отличия на
Коментари Харесай

Деца от арт школа „Колорит“ спечелиха най-високите отличия на Международен конкурс в Словения

Шест деца от арт школа „ Колорит “ завоюваха най-високите оценки на 26-тия Международен конкурс за детски произведения “Царството на животните “ в Словения, който се провежда от Художествената изложба “HERMAN “ в историческия град Целе. Това информираМайя Ананиева – началник на арт школа „ Колорит “ – Плевен.



Носители на „ Специалната премия за самопризнание “ на експертното жури в двете възрастови групи са: Алекс Димитров – 10 година, Габриела Яначкова – 9 година, Дарин Димитров - 10 година, Емил Любенов – 10 година, Ивон Павлова – 8 година и Мирела Димитрова – 8 година С името на всяко дете, притежател на високото отличиее отпечатана и рекламна картичка с илюстрация на лисицата Херман, дело на словенската илюстраторка Йелка Райхман.



Лисицата е емблема на галерията и на интернационалния конгрес. 15 деца от арт школа „ Колорит “ получават Почетна премия за присъединяване в интернационалната галерия. Всяка година тематиката на състезанието е друга и това го прави прелъстителен за хиляди участници от целия свят.



Международната галерия ще бъде показана за посещаване през цялото лято в старинния град, където целогодишно се провеждат атрактивни арт събития.



Майя Ананиева – началник на школата споделя, че това е най-успешното присъединяване на децата от „ Колорит “ в този интернационален конкурс, който е предизвикал с забавната си тематика креативното им въображение в разнообразни живописни техники да пресъздадат интереса и любовта им към животните.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР