Шест бургаски училища са одобрени и ще получат средства за

...
Шест бургаски училища са одобрени и ще получат средства за
Коментари Харесай

Шест бургаски училища ще разкрият високотехнологични центрове и кабинети

Шест бургаски учебни заведения са утвърдени и ще получат средства за откриване на новаторски софтуерни центрове и профилирани кабинети за практическо образование на децата, заяви кметът Димитър Николов.б
Одобрените бургаски образователни заведения, които ще разкрият софтуерни центрове по програмата на МОН " Изграждане на учебна STEM среда " /STEM - просвета (Science), технология (Technology), инженерство (Engineering), математика (Maths)/ са ОУ " Александър Георгиев - Коджакафалията ", ОУ " Елин Пелин ", ППМГ " Акад. Никола Обрешков ", Търговска гимназия, Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения и ОУ " Васил Левски " - Българово.
Всички софтуерни центрове в тях ще имат актуален дизайн и обзавеждане, както и профилирано техническо съоръжение. В новите лаборатории и кабинети ще бъде интегрирано ново образователно наличие, съобразено с ползите и възрастовите особености на учениците и с акцент върху развиване на тяхната креативност и на практика умения.

В ОУ " Александър Георгиев - Коджакафалията " ще проработи Център за галактически проучвания, обвързван с проучването на най-новия предмет в учебното заведение. В него ще се прави симулация на проучвателен и инженерни процеси във високотехнологичните промишлености и специалностите на бъдещето. Центърът ще бъде тематично разпределен на лаборатории, обединени от така наречен " Космодрум " - пространство за шерване на резултатите от ученическите планове. Това ще подтиква уменията за независимо учене, екипната работа и критическото мислене. Водещ сътрудник в новата дисциплинираност на учебното заведение е Европейското бюро за галактически просветителни запаси на Обединеното кралство (ESERO-UK).
Търговската гимназия ще сътвори Център за цифрови основатели, който ще сплоти 4 класни стаи. В него ще се интегрират всички естествени науки, математиката и осведомителните технологии за основаването на цялостни планове. В Центъра ще има зона за полемика, работни станции за групи от 4-5 възпитаници, табла за окачане на материали и планове, ъгъл за учителя. Ще има зони, оборудвани и проведени за обществени контакти сред учениците през свободно време. Чрез технологиите в Центъра, учениците ще основават цифрово наличие и артикули на база изучаваните тематики, ще развиват цифрови качества, умения за изложение и представяне.

Център за технологии в изобретателните промишлености ще бъде осъществен в ОУ " Елин Пелин ". Той ще се състои от зала за презентационни компетентности с интерактивни маси и таблети, ъгъл за диспути, зони за отдих и студио за цифрови умения във фото и видеомонтажа. Центърът ще се употребява за приложни планове и симулации, решение на действителни проблеми, образование в цифрова среда, пробна работа. Децата ще развиват своето въображение, информационни умения, сериозно мислене и пълномощия за обмисляне.
В ППМГ " Акад. Никола Обрешков " ще бъде основан Център за естествени науки и технологии, който ще бъде оборудван със модерни уреди и апарати за образование по математика, физика и биология. В него ще има обособени кътове за независима работа, за прожекции, пробна работа и наблюдаване.
Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения ще сътвори лаборатория по Game Development. Тя ще дава опция на учениците да основават цифрови компютърни игри и да развиват уменията си по програмиране. Лабораторията ще бъде оборудвана с преносими компютри и камери за всеки възпитаник. Чрез плана ще да бъдат създадени просветителни игри за деца със специфични потребности, които да бъдат предоставени на съгласно нуждата на бургаски детски градини и учебни заведения за образование с тях.
Център за цифрови основатели ще има и в ОУ " Васил Левски " в град Българово. В него ще има компютърна зала с 3D принтер, посредством който учениците ще се учат да построяват 3D модели и планове, както и ъгъл за творчество и отдих.
Всички тези планове са в синхрон с напъните на Община Бургас в последните години за въвеждане в образователните заведения на модерни просветителни условия, новаторски способи на образование и нови предмети, свързани с така наречен специалности на бъдещето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР