Шест британски изтребителя Typhoon пристигнаха в Румъния, за да участват

...
Шест британски изтребителя Typhoon пристигнаха в Румъния, за да участват
Коментари Харесай

Британските военновъздушни сили изпратиха 6 изтребителя в Румъния за участие в мисията на НАТО

Шест английски изтребителя Typhoon дойдоха в Румъния, с цел да вземат участие в задача на НАТО за въздушна полиция. Това се оповестява на уеб страницата на.

Продължителността на ротационната задача за „ отбрана на източния фланг “ на Северноатлантическия алианс ще бъде четири месеца.

Изтребителите са основани в авиобазата Михаил Когълничану, ситуирана покрай град Констанца. Повече от двеста английски бойци са изпратени в Румъния, с цел да поддържат въздушната група.

Отбелязва се, че личният състав, участващ в задачата, ще бъде в непрекъсната подготвеност за „ прихващане на съветски самолети “, приближаващи се до въздушното пространство на НАТО.

Разгръщането на засилено Air Policing се възнамерява авансово и се редува сред съюзническите военновъздушни сили на НАТО, осигурявайки групово въздържане и защита, защитавайки и гарантирайки целостта на въздушното пространство на НАТО.

Засиленото въздушно полисиране на НАТО на юг беше въведено през 2014 година, с цел да успокои популацията на съдружниците по източния фланг след противозаконното навлизане на Русия в украинския Кримски полуостров.

„ Това ще бъде петата засилена ротация на RAF в Румъния, откакто приключи първата итерация през 2014 година Мисиите способстват за развиването на потенциала за реакция и въздържане и са мощен знак за сплотеността на Алианса. Гарантиране на готовността на НАТО да обезпечи сигурността на небето 24/7. ”

Мисията Air Policing е част от по-широкия ангажимент на Обединеното кралство към НАТО и сигурността на източния фланг, дружно с наличието на към хиляда английски бойци в Естония като част от засиленото предно наличие на НАТО.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР