Бивши служители на реда в Мисисипи се признаха за виновни за расистко нападение срещу 2 чернокожи мъже

...
Шест бели бивши служители на реда в Мисисипи, които се
Коментари Харесай

Шест бели бивши служители на реда в Мисисипи, които се нарекоха „Отрядът на измамниците“, се признаха за виновни за расистко нападение срещу двама чернокожи мъже, които бяха жестоко извършени по време на домашна атака, която завърши с полицай, който простреля един мъж в устата, твърдят федералните прокурори. Обвиненията за граждански права бяха разпечатани в четвъртък, тъй като служителите - петима бивши заместник-шерифи на окръг Ранкин и бивш полицай от Ричленд - се явиха пред федералния съд и се признаха за виновни.

Съдебните документи показват, че на 24 януари, полицаи нахлуха в дома без заповед, след което сложиха белезници и използваха електрошоков пистолет срещу двамата мъже, Майкъл Кори Дженкинс и Еди Теръл Паркър.

Полицаите ги нападнаха със сексуален обект, биха ги и използваха зашеметяващи пистолети многократно за период от около 90 минути. Епизодът кулминира с това, че един помощник постави пистолет в устата на Дженкинс и стреля, което преряза езика му, счупи челюстта му и излезе от врата му, се казва в съдебните документи.

Полицаите не му оказаха медицинска помощ , вместо да обсъждат „фалшива история за прикритие, за да прикрият неправомерното си поведение“, както и подлагане и подправяне на доказателства, се казва в документите.

уволнен или подал оставка.

След съобщението Малик Шабаз, адвокат, представляващ Дженкинс и Паркър, отпразнува „отдавна закъснялото“ уволнение в изявление за CBS News.

„Уволнението на заместниците на шерифа на окръг Ранкин Мисисипи, замесени в изтезанията и стрелбата по Майкъл Дженкинс и Еди Паркър е значително действие по пътя към справедливостта за една от най-лошите трагедии на правоохранителните органи в скорошната памет“, каза Шабаз тогава. „Шериф Брайън Бейли най-накрая действа, след като подкрепи голяма част от кръвопролитията, които се случиха по време на неговото управление в окръг Ранкин. Следващата надеждна и почтена стъпка за Брайън Бейли е да подаде оставка или да бъде свален.“

Друг адвокат на двамата мъже, Трент Уокър, каза в изявлението, че е живял в окръг Ранкин през целия си живот. Тези уволнения са безпрецедентни. Най-накрая, прозорецът към правосъдието може да се отвори в окръг Ранкин ."

По-късно бе разкрито, че Хартфийлд е шестият служител на реда при нападението. Хартфийлд не е бил на работа, когато е участвал в нападението и също е бил уволнен.

Срещу служителите бяха повдигнати обвинения по това, което е известно като криминална информация, подадена във федералния съд, документ, който описва основанието за повдигане на криминални престъпления срещу обвиняем. За разлика от обвинителния акт, криминалната информация не изисква гласуване на голямо жури.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР