Шест български села не успяха да си изберат кмет и

...
Шест български села не успяха да си изберат кмет и
Коментари Харесай

Шест села не успяха да изберат кмет и на втори тур

Шест български села не съумяха да си изберат кмет и на балотажа в неделя, което значи, че остават без кмет. При такива случаи президентът Румен Радев би трябвало да им насрочи нова дата за осъществяване на частични локални избори, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Сред обитаемоте места, където не избраха кмет и на балотажа поради еднакъв брой гласове, е пернишкото село Черна гора. Това е втори сходен случай в региона, регистрират от локалната изборна комисия. Двамата претенденти са получили по 49,1% или по 83 гласа. За разлика от междинните данни за страната, в селото регистрират по-висока изборна интензивност на балотажа спрямо първия тур. Диана Атанасова, издигната от " Движение за разцвет на Перник " и Димитър Димитров, повдигнат от предприемчив комитет не съумяха да се победят.

Не са излъчени кметове на балотажа и в провадийските села Черноок и Житница, където в Черноок са дали своят вот по 54 индивида, а в Житница по 201. В село Искрица, Старозагорско, също ще се стигне до трети тур, както и в Русенско, в село Могилино и в село Струмица в Петричко./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР