Шест български деца с увреден слух се изправиха очи в

...
Шест български деца с увреден слух се изправиха очи в
Коментари Харесай

Американски национал със страхотен жест към деца с увреден слух

Шест български деца с повреден слух се изправиха очи в очи с въплъщение на своите фантазии по време на международното състезание по волейбол за мъже в София.

Малчуганите от съдружие „ Вярвам в теб “ идват да гледат мачовете от втората групова фаза в „ Арена Армеец “ в българската столица и събират положителни страсти от впечатляващото спортно събитие. В София играе и националният тим на Съединени американски щати, който е измежду любимците за спечелването на международната купа. А измежду американските звезди е и Дейвид Смит, роден съвсем ням, само че стигнал до висините на международния волейбол. Дейвид играе със слухов уред и чете по устните, с цел да се схваща със съотборниците. А от мачовете на бронзовия медалист от Олимпийските игри в Рио през 2016 и от Лигата на нациите през 2018 година е явно, че разбирателството им е прелестно.



Съорганизаторът на международното състезание - Българската федерация по волейбол, помоли Дейвид за фотография с българските деца. А огромният състезател сподели и какъв брой огромен човек е. Самият той трансформира мига за фотография в дълга среща с дечицата край игрището в София.

Смит подхвана връзка на жестомимичен език с щастливите от срещата деца. И въпреки преди малко да беше завършил значим мач на Съединени американски щати и неговите съотборници от дълго време да бяха в съблекалнята, Дейвид остана дълго, с цел да дава отговор на въпроси на любопитните.

„ Как съумя да стигнеш до националния тим “, попита възхитено момче от волята на огромния волейболист. А Дейвид обясняваше с необятна усмивка на децата по какъв начин би трябвало да преследват фантазиите си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР