Шест апарата за изследване на наличието на наркотици в кръвта

...
Шест апарата за изследване на наличието на наркотици в кръвта
Коментари Харесай

Тенчо Тенев: Вътрешният министър трябва да промени ръководните кадри на МВР

Шест апарата за проучване на съществуването на опиати в кръвта не са задоволителни, може би ще се наложи закупуването на още. Това мнение изрази някогашният началник на КАТ-София Тенчо Тенев в ефира на Нова телевизия.

По думите му такива апарати би трябвало да се сложат в съвсем всички районни дирекции в страната, с цел да допринесат в цялостен размер за

Шофьор с 4.2 промила е рекордьорът, залавян от полицията, до момента в който Тенчо Тенев е бил началник на столичния КАТ.

Той дефинира като положително и професионално, предлагането на основния секретар на Министерство на вътрешните работи за за наказателна отговорност при шофиране с алкохол.

" В някои страни от Европейски Съюз за младите водачи е до 0,2 промила, след 0,2 промила е наказуемо. Това са 1-2 бири. А за водачите с по-дълъг стаж са 0,5 промила и по-късно да бъдат глобени по наказателния кодекс, което е положително решение. С тези строги ограничения ще се реши въпросът с пияните водачи ", счита Тенев.

А другояче до момента дават резултат- очевидно понижават водачите, които ръководят след приложимост на алкохол и опиати, разяснява Тенев глобите по лишаване на колите.
 214 конфискувани автомобила и 430 производства за месец с новите закони
214 конфискувани автомобила и 430 производства за месец с новите закони

Успехи за месец работа регистрират от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата

По думите му обаче тази година има много сериозен растеж на тежките пътно-транспортни катастрофи с убити. Над 15 починали и 600 ранени има повече по отношение на предходната година.

Според Тенев решението на този въпрос е вътрешният министър да промени управителните фрагменти на Министерство на вътрешните работи, изключително в Пътната полиция.

Между 20-30 милиона лв. е цената на несъбраните санкции, изясни Тенев. Той добави, че КАТ не са данъчна работа, с цел да успее да събере санкциите. Според него това може да става при ГТП, когато водачът отиде да си заплаща налозите или да бъде обслужен в общината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР