Шери Девил е порно звезда. Освен да се снима във

...
Шери Девил е порно звезда. Освен да се снима във
Коментари Харесай

Нещо повече от порно: Колко струват „емоционалните връзки“ в OnlyFans?

Шери Девил е порно звезда. Освен да се снима във филми за възрастни, тя има и акаунт в платформата OnlyFans. Създава го при започване на пандемията. Оттогава прекарва много време в чат с клиенти.

Наскоро, до момента в който споделя пред Business Insider за платформата, тя избухва в сълзи. Поводът: Един от клиентите ѝ, Саймън, е умрял преди няколко месеца. Връзката им е била по-специална, излиза наяве от думите ѝ пред изданието. Саймън е бил болен от рак. Шери е изиграла значима роля в последните години от живота му, споделя самата тя. Обяснява, че му е помогнала със половите му мечти. А той изискал от нея и други звезди в OnlyFans видео, в което споделят:

„ Майната му на рака! Обичаме те! “

Миналата пролет обаче Саймън внезапно изчезва. След месеци безмълвие от негова страна Шери стартира да търси информация в Гугъл. И по този начин научава за гибелта му.

„ Беше извънредно. Никога преди този момент не съм плакала за почитател “, споделя тя.

Според нея OnlyFans е доста друга платформа от останалото наличие за възрастни. Тук в действителност опознаваш хората и може да изградиш прочувствена връзка, без значение дали искаш, или не, показва тя.

Случаят на Шери не е уникален. Девет от 10 индивида с профили „ основател на наличие “ в платформата описват, че имат дълготрайни, прочувствени връзки с почитатели, които надалеч надвишават границите на порното. Някои дами оферират така наречен услуга „ гадже “, т.е. основател и консуматор на наличие си приказват като двойка. Други пък са споделят, че са просто другари. Според тях това разграничава OnlyFans от всички останали порно платформи.

„ Потребителите могат да влязат в PornHub и да гледат голи хора и секс видеа. В OnlyFans не идват за това, а по-скоро, с цел да си приказват с оня, който основава наличието “, споделя Реа Ричмънд, друга звезда в платформата.

Уолтър е на 60 години. Женен е, доктор. Не е типичният мъж, който би прекарвал времето си в OnlyFans. Но той е там и то не толкоз поради половото наличие, а тъй като си чати с Фара. Тя му е нещо като приближен човек – споделя ѝ за проблемите с децата и брака си, даже за обичания си тим по американски футбол.

„ Споделял съм ѝ интимни детайлности, които сигурно не бих споделил със фамилията си “, споделя Уолтър.

Неговата връзка с OnlyFans съответствува с все по-често срещания извод, че в международен мащаб хората стават все по-самотни.

Проучване на Meta-Gallup, оповестено предишния октомври, регистрира, че 24% от интервюираните се усещат самотни. Това важи с особена мощ за мъжете. Друго изследване на изследователския център Pew сочи, че 63% от мъжете под 30-годишна възраст нямат сътрудник. При дамите сингъл са надалеч по-малко – 34%. Освен това дамите са по-склонни да приказват за проблемите си с другари.

В тази обстановка OnlyFansсе трансформира в място, където мъжете намират прочувствена разтуха. Много от дамите там продават не просто видеа и фотоси, а връзки.

 

Според данните за 2022 година повече от половината от 1 милиарда $ доходи на компанията идват от така наречен микротрансакции. Това значи възнаграждение за чат, известия, видеа и бакшиши. Уолтър да вземем за пример си заплаща за диалозите с Фара – по няколкостотин $ всякога.

И до момента в който капацитетът за печелене на пари от OnlyFans е необятно прочут, не по този начин стои въпросът с въздействието върху прочувственото положение на клиентите.

Миналата година да вземем за пример излезе прочуване, участниците в което настояват, че са подобрили общуването в действителните си връзки откакто са употребили платформата. Но тук се крие заплаха от обаян кръг, предизвестяват специалистите. Самотни хора търсят прочувствена непосредственост в платформата, само че по-късно може да се почувстват още по-самотни.

„ Ако сте гладни и си купите цяла торба шоколад, ще ви стигне ли? Ще се почувствате сити, само че за малко. А по-късно? Същото е и с емоциалните връзки. Не може да се тъпчете непрекъснато с шоколад, с цел да сте щастливи “, споделя Робърт Уайз, който работи с пристрастени към секс.

Веднага откакто се разсъни Амбър Суийтхарт сграбчва телефона си. Преди да да разноски кучето или да отиде на фитнес тя би трябвало да направи видеа за „ гаджетата “. Това са нейните постоянни клиенти, с които си чати съвсем всеки ден. За всеки от тях има друго видео. Тя им споделя за проектите си или за времето. Праща им и къси записи през останалата част от деня, майтапи се на тематики, които знае, че са им забавни. Наскоро е пътувала до Италия, където инцидентно попаднала на остарял модел Aston Martin и направила видео за едно от „ гаджетата “, тъй като бил разпален по коли.

„ Беше толкоз благополучен. Правя съвсем същите неща, които бих направила за някой, с който в действителност излизам “, споделя тя.

По принцип OnlyFans събира такса, с цел да се видят фотосите и видеата на основателите на наличие. Има обаче и различен метод за изкарване на пари: Директният контакт с клиентите. А те желаят подобен, споделя шефът на платформата Кейли Блеър.

За последните три години Амбър е изкарала през платформата над 2.6 млн. $. Повече от половината от тях са посредством така наречен директни известия, т.е. извънредно наличие за избрани клиенти. Казва, че е толкоз близка с „ гаджетата “ си, че даже не им желае пари. Те обаче ѝ ги дават.

Тя има стотици клиенти като наличието ѝ е разграничено на категории. Има два акаунта – единият е безвъзмезден, а другият коства по 14.99 $ месечно. Клиентите могат да платят и повече, а за 600 $ месечно тя предлага и услугата „ гадже “.

Това значи съвсем непрекъснати известия и достъп до персоналния ѝ номер. Абонаментът им може да доближи и до 2 хиляди $ месечно. Само от едно „ гадже “ за последните две години тя е изкарала 36 хиляди $.

„ Невероятно е, че някой би платил 600 $ месечно единствено с цел да си приказваме “, споделя тя. По време на пандемията, когато хората са изолирани, тази наклонност се усилва, клиентите просто желаят да си поддържат връзка с някого.

Всъщност OnlyFans е еволюиралата версия на стриптийз клубовете, секс телефоните и персоналните чатове, все практики, известни в предишното. Разликата е, че тази платформа е доста по-достъпна. Хората към този момент не би трябвало да се крият, нито пък да вървят където и да е.

За някои просто е по-лесно да отворят OnlyFans в сравнение с да приказват за личните си проблеми с околните си и да се покажат уязвими. Този феномен не се прави оценка еднопосочно. Някои специалисти считат, че оказва помощ на затруднени хора, до момента в който други са на мнение, че пречи и прави самотните още по-самотни.

Уайз показва и различен проблем – неведнъж тези хора са неспособни да поддържат интимни връзки, тъй като не са се научили по какъв начин се прави това. Те обаче съумяват да развият толкоз мощни връзки с девойки от OnlyFans, че някои даже им дават адресите си и се виждат с тях онлайн. Феновете пък им дават отговор с същинско удивление.

Част от тези дами се усещат маргинализирани в обществото, от семейство и другари поради това, което вършат. Никой от постоянните клиенти обаче не ги кара да се усеща зле, таман противоположното. Амбър да вземем за пример споделя, че през последните три години, откогато е в OnlyFans, не е имала същинско гадже. Иска да си спести нервите и е сигурна, че всеки би я приемал като порно звезда.

Има и девойки, които считат, че са спечелили задоволително пари и последователно стартират да лимитират контактите си. Кандис от Ню Йорк, с над три години опит в платформата, прави тъкмо това.

„ Не е здравословно да си приказваме толкоз доста, хората имат проблеми, за които не мога да им оказа помощ “, споделя тя.

Уайз споделя, че не трябва да се не помни, че всичко това се крепи на обикновената трансакция на пари. Да, прочувствена връзка може и да има, само че тя е непряк резултат от заплащането.

„ Кой не желае да бъде харесван и обожаван? Освен в случай че всичко това не е машинация “, споделя той.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР