Шепа представители на висшия ешелон в управлението обявяват, че ползват

...
Шепа представители на висшия ешелон в управлението обявяват, че ползват
Коментари Харесай

Имотният рекордьор във властта ползва чуждо жилище

Шепа представители на висшия ешелон в ръководството афишират, че употребяват непознато имущество. Тази рубрика беше въведена от 2018 година в имуществените заявления пред КПКОНПИ. Така предходната година се разбра, че финансовият министър Владислав Горанов живее от 2012 година в непознато жилище, без да заплаща наем. Горанов е от малцината, които употребяват непознат парцел безплатно. От края на предходната година безплатно употребява непознат парцел и земеделският министър Десислава Танева, която е заявила, че населява къща с двор с разгъната застроена повърхност от 527 кв.м, като употребява една пета идеална част от парцела.

Безвъзмездно употребява 174 кв.м апартамент с 2 гаража и 2 изби и най-скъпо платеният държавен кадър - шефът на Българската банка за развиване Стоян Мавродиев. След като се разгоря абсурдът с жилището на Горанов, Мавродиев изясни за своето, че живее в апартамент, който е купил персонално, само че след това е дарил на сина си.

В групата на ползващите непознато жилище малко изненадващо се появява и индивидът с най-голяма и най-евтина тераса измежду управляващите - зам.-шефът на антикорупционната комисия Антон Славчев. Славчев притежава апартамент от 63 кв.м с 244 кв.м тераса, всичко на цена от 18 639 лева За предходната година обаче той е записал, че употребява непознато жилище от 52 кв.м, като оповестената цена по контракт е 1750 лева Този апартамент липсва в имотните заявления на Славчев от м.г.

Депутатът на ГЕРБ Делян Добрев също е заявил, че употребява непознато жилище, само че и този факт излезе покрай имотните кавги напролет. Добрев попадна в тях със покупко-продажби на роднини и се отбрани, че той персонално няма парцел. " Живея чартърен в парцела на майка ми и заплащам по 1200 лв. всеки месец. Това се постанова, тъй като апартаментът е на компанията на майка ми и е благосъстоятелност на юридическо лице ", изясни тогава депутатът. Апартаментът в " Манастирски ливади " е с повърхност 250 кв.м, става видно от декларацията му.

Елена Йончева от Българска социалистическа партия също населява непознат парцел - къща с двор в Драгалевци, като е оповестила, че заплаща 3400 лева наем. Сред групата управленци, които живеят чартърен, депутатът на Движение за права и свободи Делян Пеевски е неосъществим. Той употребява 5 парцела и 4 автомобила чартърен, като сметката за всички тях е над половин милион лв. годишно.

 

УСТНО

Бившият общоприет шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров е получил през 2018 година заем от 150 000 евро от физическо или юридическо лице против " вербален контракт ", проличава от имуществената му декларация пред КПКОНПИ. В нея категорично е посочено, че парите не идват от финансова институция, въпреки да са посочени като заем. Не се дават други детайлности за въпросния контракт, както и с кого е подписан той. Каменаров и брачната половинка му Радина Червенова са измежду новодомците във властта - м.г. са купили против 352 000 лева апартамент в София от 101 кв.м с гараж 19 кв.м. Като генезис на средствата те са показали заеми и персонални средства. Освен това двамата са придобили и имот в ихтиманското село Поповци против 14 000 лева Във втората декларация на Каменаров пред КПКОНПИ, подадена през април при напускането на Българска национална телевизия, кредитът срещу " вербален контракт " към този момент липсва.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР