Шенгенското споразумение се подкопава от все повече и повече страни

...
Шенгенското споразумение се подкопава от все повече и повече страни
Коментари Харесай

The Daily Expess: ЕС може да се сблъска с голяма криза, тъй като все повече страни се противопоставят на Шенгенското пространство

Шенгенското съглашение се подкопава от от ден на ден и повече страни от Европейския съюз и мнозина се опасения, че премахването на съглашението за пространство без вътрешен граничен надзор може да бъде началото на края за целия Европейски Съюз, разяснява немското издание Focus, като се базира на публикация в английския вестник The Daily Expess.

" Европейският съюз може да се сблъска с огромна рецесия, защото от ден на ден страни се опълчват на разпоредбите на Шенгенското пространство “, означават от редакцията, след което означават: " Това би означавало завършек на свободното придвижване на хора, един от главните стълбове на Европейски Съюз, и затова би могло да докара до края на Общността “. Единадесет страни от Европейски Съюз - в това число Франция, Германия, Словакия и Швеция - към този момент вкараха спомагателен граничен надзор. Мерки като инспекции на самоличността и на транспортни средства съставляват отклоняване от шенгенските правила, които бяха въведени през 1985 година и значително отстраниха граничния надзор в границите на държавите-членки на Европейски Съюз.

Критика на шенгенските правила

В изявление някогашният член на Европейския парламент Бен Хабиб назова решението за унищожаване на границите " неуместно “. Произтичащият пропуск в сигурността и неналичието на надзор върху придвижването на незаконни мигранти и трафиканти биха изложили страните на риск. Според Хабиб 333 000 незаконни мигранти са влезнали в Европейски Съюз предходната година и затова са получили опция да се движат свободно след идването си.

Въпреки рецензиите Хабиб е оптимист, че някои страни, в това число Франция, са въвели още веднъж граничния надзор. Това би дало вяра, че незаконната миграция може да бъде лимитирана.

Необходими са нови отговори на миграцията

The Daily Express оповестява също, че Европейски Съюз неотдавна утвърди нов пакт за миграцията, който ще улесни държавите-членки да депортират лица, чиито молби за леговище не са били задоволени. Пактът планува също основаването на центрове за леговище в Южна Европа и по-справедливо систематизиране на отговорностите сред страните-членки на Европейски Съюз. В изказване Европейската комисия акцентира смисъла на документа за ефикасен европейски отговор на миграционната рецесия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР