Шенгенската информационна система ще съдържа ДНК-данни и отпечатъци от длани

...
Шенгенската информационна система ще съдържа ДНК-данни и отпечатъци от длани
Коментари Харесай

Шенгенската информационна система ще съдържа и ДНК-данни

Шенгенската осведомителна система ще съдържа ДНК-данни и отпечатъци от длани отсега нататък съгласно признато през днешния ден решение на Съвета на Европейски Съюз.

Предвижда се в системата да бъдат въвеждани отпечатъци освен от пръсти, само че и от длани на обвинени причинители на тежки закононарушения и търсени за присъединяване в тероризъм. Въвеждането на данни от ДНК е обвързвано с подобряването на инспекциите, при които лицевата фотография и пръстовите отпечатъци не са задоволителни за определяне на самоличността на проверявания.

С измененията ще бъде направено наложително въвеждането в системата на решения за прогонването на жители на страни отвън Европейски Съюз, както и за издадени против чужденци забрани за нахлуване в Общността. Очаква се измененията да улеснят съдействието сред страните от Европейски Съюз при водените следствия, граничните инспекции и битката с противозаконната миграция.

Промените ще влязат в действие, откакто бъде получена окончателната поддръжка на Европейския парламент. Засега Съветът на Европейски Съюз не показва период, в който разширените благоприятни условия на осведомителната система ще бъдат приведени в деяние.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР