Шенген е топприоритет за българския бизнес, не защото е модерен,

...
Шенген е топприоритет за българския бизнес, не защото е модерен,
Коментари Харесай

Васил Велев: България трябва да налага вето на всякакви австрийски инициативи заради Шенген

Шенген е топприоритет за българския бизнес, не тъй като е съвременен, а тъй като това ще форсира иконономическия напредък и качеството на живот в страната. И откакто ние положихме всички старания, отговорихме на всички условия, откакто сме праведни евроатлантици, поради което изядохме доста сол, за какво отново не сме равни с другите, за какво ние не сме интегрирани в това общество, за какво няма независимост за нас на придвижване на артикули и хора. 

Това разяснява пред Нова тв Васил Велев. 

3% са единствено пратките по въздух и вода. 97% са транспортите по суша. Така че 97% не сме в Шенген. Така че сме доста стимулирани да притискаме съперниците ни и да влезем в Шенген, тъй като пропуснатите изгода за страната ни годишно са над милиард, разяснява той.

Ние бихме подкрепили по-твърди ограничения от страна на нашето държавно управление. Например за какво да не наложим несъгласие на някоя австрийска самодейност. Ние сме тръгнали да поддържаме някакви екзотични разширения на Европейски Съюз без да сме пърноправен член в този съюз. Можем да наложим несъгласие на нещо, което като не подкрепим, няма да получим вреди, а Австрия няма да получи предстоящите изгоди, разяснява той.

Не бива да забравяме, че ние плащаме за издръжката на европейската администрация, с цел да намира решения на проблемите, уточни Велев. 

Трябва да има несъгласие от наша страна на австрийски начинания. Трябва да има апел за некупуване на австрийски артикули и прилагане на техните услуги. Трябва да има и държавна и социална реакция, уточни той. 

Неприемливо е, че държавното управление по тази тематика бездейства. Ние като бизнес бихме подкрепили твърди решения на държавно равнище, увери той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР