Шенген е основен приоритет за нас като нация, подчерта в

...
Шенген е основен приоритет за нас като нация, подчерта в
Коментари Харесай

Николай Рашков: Шенген е основен приоритет за нас като нация, 75% от транспортните ни компании са с до 5 камиона

Шенген е главен приоритет за нас като нация, акцентира в изявление за Novini.bg .

И изясни двете съществени аргументи за това: след приемането на България в Шенген и по суша цените в магазините ще станат по-ниски за всеки консуматор. Как в действителност това се отразява на транспортните компании, обаче, е главният въпрос.

„ В България над 75% от транспортните компании са такива с до 5 камиона. Предимно фамилни компании, от които доста са с по 2-3 камиона. Представете си, в случай че имате два камиона, които са блокирани на две вътрешноевропейски граници и чакат повече от 2 дни. Това значи, че цяла седмица нямате доход във вашата компания. Това са директни загуби за вас като компания, семейство и като консуматор. Коментираме загуба за бюджета от 300 милиона лева Това е стряскаща сума в случай, че приказваме за дупки в бюджета, по какъв начин те да се запълнят и по какъв начин тези пари да се влагат “, изясни.

Той, като представител на транспортния отрасъл, разчита на качествена съгласуваност с българските управляващи, защото досега повода за неприемането на България в сухопътния Шенген е само политическа.

„ Българската страна е дала отговор на всички условия “, акцентира Рашков.

„ Брюксел има незабавна потребност от квалифицирани хора, които схващат от превоз и логистика. Автомобилният превоз е кръвоносната система на стопанската система ни. Тези хора са нужни във взимането на всяко решение, с цел да може всички ние да плащаме честните цени на продуктите в магазина. Всички ние като консуматори плащаме % завишение за всяка стока “, сподели още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР