Схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, уреждащи условията и реда

...
Схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, уреждащи условията и реда
Коментари Харесай

Схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ скараха БСП и ГЕРБ


Схемите „ Училищен плод “ и „ Училищно мляко “, уреждащи изискванията и реда за даване на плодове, зеленчуци, мляко и млечни артикули в образователните заведения скараха Българска социалистическа партия и ГЕРБ в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В декларация от „ Българска социалистическа партия за България “ упрекнаха ръководещите, че са създали промени в изискванията на кандидатстване по схемите без да осведомят или потърсят мнението на тези, които до момента са осъществявали осъществяването на стратегиите. „ Промените са плод на мощно лобистки ползи “, съобщи националният представител Георги Стоилов. „ Приема се нормативен акт, който основава съществено безпокойствие дали българските деца ще имат достъп до плодове и млечни артикули. Кой носи отговорност за закъснението и неналичието на връзка с тези, които до момента са осъществявали своите задължения “, добави той.

От своя страна ръководителят на земеделската комисия Десислава Танева увери, че всички заинтригувани страни са били поканени по време на полемиката, когато измененията в схемите са били обсъждани. „ Вашата роля като съпротива е да критикувате ръководещата коалиция и нейните решения. Промените във въпросната разпоредба са за да обезпечат допустимо най-хубавата доставка от български производители на българското произвеждане плодове, зеленчуци и млечни артикули по схемите „ Училищен плод “ и „ Училищно мляко “, финансирани с европейски средства. Към момента над 90% от тези доставки се доставят от комерсиалните. За никакъв монопол, на който и да е производител, камо ли доближен на властта, не става въпрос “, счита Десислава Танева. Според нея направените промени са подбудени само от желанието на държавното управление да организира политика в поддръжка на българското произвеждане. У

частие в дебата взе и министърът на земеделието и храните Румен Порожанов. Той също удостовери, че измененията в наредбата са били обществено съгласувани, взети всички мнения на заинтригуваните страни и отхвърли изказванията, че в доставките на продуктите е натрапен монопол.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР