Схемите с фиктивни клинични пътеки в санаториума в Баня стартирали

...
Схемите с фиктивни клинични пътеки в санаториума в Баня стартирали
Коментари Харесай

Служител на санаториума в Баня: Бях записван поне два пъти като фалшив пациент

Схемите с фиктивни клинични пътеки в санаториума в Баня стартирали малко откакто стартира пандемията. Това съобщи пред Нова Никола Чакъров, който е някогашен рехабилитатор в здравното заведение. По негови думи той е бил два пъти записвах като пациент и най-малко половината личен състав е минал по този път.

Никола споделя, че схемата била следната - някой от управлението на санаториума идвал и казвал, че от на следващия ден служителят е пациент по клинична пътека. Искали персоналните им карти и оформяли документите. След 7 дни чиновниците единствено се разписвали, че са изписани и получавали в подмяна кашкавал и колбас.

Припомняме, че в следствие на Нова някогашни и сегашни чиновници описаха, че в продължение на години, управлението на болничното заведение ги е вписвало като фиктивни пациенти, лежащи по Национален осигурителен институт и по клинични пътеки на Здравната каса. Парите от пътеките са постъпвали по сметката на болничното заведение, а на чиновниците давали кашкавал и колбас в подмяна.

Скоро по-късно директорката на санаториума Божана Иванова бе краткотрайно отстранена от служба до привършване на инспекция от здравното министерство, под чиято шапка е болничното заведение. ОТ Министерство на здравеопазването и Национален осигурителен институт са назначени инспекции. Самосезира се и Районната прокуратура в Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР