Пиковите тарифи на ScotRail се отменят, тъй като започва шестмесечният пробен период

...
Схемата започна в понеделник и е предвидена да продължи до
Коментари Харесай

Схемата започна в понеделник и е предвидена да продължи до края на март 2024 г.

Пътуващите вече могат да пътуват цял ​​ден без работа -пиковите цени, за които ScotRail каза, че ще доведат до „огромни спестявания“ в цялата страна.

Тарифата за отиване и връщане през пиковите часове между Единбург и Глазгоу през Falkirk High е спаднала от £28,90 на £14,90.

Цената на билета от Инвърнес до Елгин падна от £22 на £14,40, а цената на билета от Глазгоу до Стърлинг е спаднала от £16,10 на £9,60.

ScotRail обясни, че има някои маршрути, при които няма намаления - има пикова тарифа, тъй като цената е една и съща по всяко време на деня. Клиентите в тези райони няма да видят промяна в цените на билетите си.

Влакове, пълни с пътници, са принудени да вземат 180-мили таксита до Шотландия след отмяна на железопътния транспорт

Железопътният оператор очаква някои влакове да са по-натоварени и ще наблюдава услугите ежедневно.

Ще има допълнителни вагони в услугите между Единбург и Глазгоу през Falkirk High, като всяка услуга ще работи с седем или осем вагона.

Допълнителни вагони също ще бъдат добавени към услугите през Glasgow Queen Street Low Level и Glasgow Central Low Level (свързвайки Lanarkshire с Dunbartonshire).

Alex Hynes, Шотландска железница управляващ директор, каза: „Искаме да насърчим повече хора в цялата страна да изберат пътуване с влак, вместо да използват автомобила.

„Всички в ScotRail работят усилено, за да гарантират, че този шестмесечен пробен период ще бъде успех и ние ще наблюдаваме ежедневно нашите услуги и станции, за да видим къде имаме значителни увеличения в пътуванията на клиентите.

„Ние знаем, че цената и простотата са критични фактори за хората, когато избират как да пътуват, и очакваме с нетърпение да предоставим това фантастично намаление на цената на билетите за нашите клиенти."

Прочетете повече от Sky News:
Трудно е да видим намаляване на данъците тази година, казва Джеръми Хънт
Влакови стачки : Пълен списък на датите за октомври 2023 г.

Проектът се смята за първият по рода си в железопътната индустрия на Обединеното кралство и има за цел да подкрепи амбицията на шотландското правителство за постигане на нетна нула.

ScotRail каза, че пандемията радикално е променила пазара на пътувания до работното място със „значителен спад“ в броя на пътниците, пътуващи по време на традиционните пикови часове.

Този пазар е само 70% от това, което беше преди COVID.

Първият министър Хумза Юсаф по-рано каза, че шотландското правителство е предвидило „около £15 милиона“ за шестмесечния опит.

Въздействието на пилота и дългосрочната устойчивост след това ще бъдат разгледани преди всеки потенциал подновяване след март следващата година.

Шотландските зелени, които подкрепят инициативата, казаха, че това ще насърчи хората да преминат от автомобили.

MSP Марк Ръскел, говорител на партията по транспорта, каза: „Това е точно такъв вид смел, новаторски ход, от който Шотландия се нуждае.“

Кевин Линдзи, шотландски организатор на профсъюза на машинистите Aslef, добави: „Да насърчим хората да се качват на влакове и да се отдалечават от техните автомобили, които имаме, за да направим пътуването с влак много по-достъпно и това е отлична първа стъпка в правилната посока."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg