Схемата за плащане на руския газ в рубли е готова,

...
Схемата за плащане на руския газ в рубли е готова,
Коментари Харесай

Песков: Схемата за плащане на газ в рубли ще бъде представена в близко бъдеще

Схемата за заплащане на съветския газ в рубли е подготвена, тя ще бъде показана на обществеността напълно скоро, сподели пред публицисти Дмитрий Песков, прессекретарят на президента на Руската федерация, оповестява

„ Да, правилно е “, отговори той на въпроса дали на президента Владимир Путин е била показана скица за заплащане на газ в рубли. По-рано президентът разпореди да приготви съответните промени до 31 март.

Отговаряйки на уточняващ въпрос, представителят на Кремъл сподели, че сходна скица ще бъде показана на обществеността " доста скоро ".

„ Включително и през днешния ден можем да го чакаме “, сподели още Песков.

Според него съветската страна остава ангажирана с всички отговорности по договорите за газ, в това число броя на доставките и тяхната цена.

„ Де факто за получателите на съветски газ, които заплащат за тези доставки, в действителност няма да има промени. Във всеки случай те купуват рубли за същата валута, посочена в договорите. Русия остава ангажирана с всички свои отговорности по съществуващите контракти и съглашения, и по количество, и по цена и по този начин нататък “, добави Песков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР