Схемата, станала известна като ”60:40”, ще ”проработи, но не и

...
Схемата, станала известна като ”60:40”, ще ”проработи, но не и
Коментари Харесай

Плевнелиев: Икономическата криза ще надмине Голямата депресия

Схемата, станала известна като ”60:40”, ще ”проработи, само че не и в мащаба, в който държавното управление очаква”, счита президентът Росен Плевнелиев ( 2012-2017).

" Решението 60:40 не може да бъде наричано по този начин, защото то не е по този начин. Елементарната сметка демонстрира, че то е 60:70, тъй като отвън заплатата има още 30% спомагателни осигурителни разноски. Много страни поеха тези разноски, за жалост в нашата страна не се случи това.... Собствениците на компании ще би трябвало да прибавят едни 30% от горната страна във време, в което икономическата интензивност е спряла ", разяснява Плевнелиев пред БНР.

Според него ограниченията, които държавното управление предлага в изключителната обстановка, са първи и ще се уголемява палитрата им съгласно развиването на рецесията.

Той предвижда, че най-малко още три месеца България ще бъде в първата фаза на рецесията.

" Ще се борим да овладеем процеса, да имаме надзор върху разпространяването на вируса, с цел да избегнем пик на болестта ", сподели той и начерта три пътя за излизане от рецесията - посредством ваксина, посредством така наречен " стаден имунитет " и посредством тотална смяна в социално-производствения модел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР