Схемата на Веселин Марешки никой не искаше да пипа, защото

...
Схемата на Веселин Марешки никой не искаше да пипа, защото
Коментари Харесай

Валя Ахчиева за Марешки: Печели от лекарства за дядо Пешо, които отиват за дядо Ото в Германия

Схемата на Веселин Марешки никой не искаше да пипа, тъй като паралелният експорт на медикаменти е един легален бизнес. Въпросът е, че имаше нездравословни последствия. В България идват лекарстваа с ниски цени и вместо да стоят в аптеките, те доста бързо отпътуват, посредством други компании, в други страни. Така вместо за дядо Пешо медикаментите отиват за дядо Ото. Но цената е по-висока.
Всичко отива за два пъти по-високи цени в Германия. Това беше схемата. Това описа пред Евроком в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " проверяващата журналистка Валя Ахчиева.

Ахчиева изясни, че Марешки е завел дело против седем издания ва " Открито " за паралелния експорт на медикаменти. Той и майка му са решили, че са претърпели неимуществени вреди, изпитала и стрес, болки, Марешка спряла да пее....

Оказа се, че в Бургас и Стара Загора бяха доставени опаковки - извън на турски език, а вътре на български език. Ако някой внася в Турция след това в Германия то това са големи облаги, на гърба на пациентите,посочи проверяващата журналистка.

Исках да ревизира компаниите на Марешки, тъй като е политик. Когато ме извикаха депутатите, ме попитаха за какво се занимавам с компаниите му. отговорих - тъй като е политик и трява да бъде следен за всяко деяние. Схемата я има. Но сега ме убеждават, че няма проблеми с паралелния експорт на медикаменти. Има смяна в закона, обясни тя.

Ахчиева описа по какъв начин Марешки я хвали по Българска национална телевизия, а единствено след седмици споделя, че това не е публицистика пред районния съд. Тя е изумена.

Всяка скица си е скица с разнообразни връзки. Разследвала съм в България, Германия, Турция, сподели още Ахчиева и разкри връзка на Марешки с Русия в едно село край Волгоград.

Не знам дали ще закриват " Открито ". Никой не се явил на състезанието. Кошлуков го преобяви и аз вземам участие в него. Предадох концепцията си за предаването и два примерни сюжета към него, изясни тя.

Победа не е да забиеш знамето. А да стигнеш до една истина. Трябва да разрушавам подправените вести, разяснява тя събитията към БНР.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР