Схемата на британското правителство да привлече най-известните в света учени

...
Схемата на британското правителство да привлече най-известните в света учени
Коментари Харесай

Гардиън: Схемата на британското правителство за привличане на известни учени е пълен провал

Схемата на английското държавно управление да притегли най-известните в света учени в Обединеното кралство след Брекзит е претърпяла цялостен неуспех, откакто за шест месеца не се е явил нито един искащ, написа „ Гардиън “.

Даването без особени условия на визи за лауреати на Нобелови награди и други носители на влиятелни световни награди в разнообразни области на науката като инженество, филантропични дисциплини и медицина, бе окачествено като „ смешка “ от специалисти, откакто министрите признаха неуспеха си в опитите да разсънят интерес за работа на Острова.

„ Шансовете най-малко един лауреат на Нобелова премия или премията на Тюринг да пристигна във Англия са равни на нула през идващото десетилетие “, споделя нобелистът Андре Гейм за списание New Scientist, което първо заяви новината. Ученият от университета в Манчестър, който е получил премията за физика през 2010 година за опитите с графен, добавя, че на схемата не може да се гледа съществено.

При оповестяването на схемата вътрешният министър Прити Пател гордо бе декларирала, че „ най-хубавите и най-умните “ ще дойдат на Острова и тъкмо това е задачата на точковата имиграционна система.

Но шест месеца по-късно списание New Scientist написа, че след пожелан отговор от държавното управление въз основата на Закона за свободата на информацята, излиза наяве, че нито един огромен академик не е кандидатствал за виза и Англия не е привлекателна даже за европейските студенти, които би трябвало да заплащат високи интернационалните такси за образование.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР