Схемата е направена по мафиотски образ, че всеки да знае

...
Схемата е направена по мафиотски образ, че всеки да знае
Коментари Харесай

Рашков: Схемата Хемус е направена по мафиотски образ

Схемата е направена по мафиотски облик, че всеки да знае ненапълно, а не всичко. Ние желаеме да разкрием истината, цялата истина и да стигнем до върха, до съответния етаж от властта. Това сподели пред БНР министърът на вътрешните работи Бойко Рашков за аферата " Хемус ".

Той разяснява и бездействието при приемане на " една извънредно красноречиво говореща информация, че от една банка по някакъв доста чудноват метод се теглят пари в кеш, които отиват в незнайна посока ".
Бойко Рашков: Обвиняемият за източените пари от Автомагистрала " Хемус " ми показа имена, които не ме изненадаха
Вътрешният министър Бойко Рашков се е срещнал с Борислав Колев, обвиненият за източването на 53 млн. лева, планувани по контракт за раб...
Прочети повече
" За мен не е загадка къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес следя реакциите на някои хора, които живо се интересуват, надали не чакат по ефира да кажа до каква степен сме стигнали, да подхващат едни дейности, евентуално едни куфари и да заминат – я за Дубай, или някъде другаде ", сподели той.

Реформа в Министерство на вътрешните работи

Министърът разгласи, че в околните дни предстоят смени в управителния състав на Министерство на вътрешните работи. Политическият кабинет би трябвало да стане по-действен и по-енергичен. Той удостовери, че смени измежду заместник-министрите ще има. " Министерският съвет ми е обезпечил свободата да вземам решение тези въпроси ", заявява Рашков. 

" Никой не ми постанова. Трябва да има смяна и ще направя такива промени в полза на работата, не тъй като един или различен не ми харесва, а тъй като би трябвало да има повече сила в политическия кабинет, в управлението на министерството, тъй като ни чакат много динамични времена ", добави той.

" Трябва да се ускорят някои процеси в ДАНС, на първо място кадровите решения. 6-7 месеца към този момент има хора, които са доста покрай тези, които бяха отстранени от управлението на Агенцията за национална сигурност, които бяха в дълготрайни отпуски до септември. Там останаха лица, тясно свързани с тези хора ", разяснява Бойко Рашков. 
Обвиняемият за парите за " Хемус " остава в ареста, изиска среща с Рашков
Борислав Колев, който е обвинен за изпиране на над 53 милиона лв. от парите за градежа на автомагистрала " Хемус "  остава за непрекъснато...
Прочети повече
Промени се правят, темпото обаче би трябвало да се усили, „ с цел да може цялата страна да дръпне напред “, съобщи вътрешният министър.

Рашков обърна внимание върху " придвижвания на лица, които са били доста покрай някогашния министър-председател " и даде образец с неговия консултант по националната сигурност Георги Кръстев , който е назначен като специалист в Бюрото за надзор на СРС, а неговата брачна половинка работи в ДАНС и " бди за спазването на класифицираната информация ".

" Трябва да се прегледа административния потенциал и брой, с който разполага Министерство на вътрешните работи. Министерството от дълго време не е търпяло каквито и да е промени и сега е с голям състав от близо 50 000 души, от които по-малко от ½ са полицейски чиновници. В структурата на Министерство на вътрешните работи има служби, които не са чисто полицейски – те биха могли да бъдат отделени от министерството, без това да наруши функционалните благоприятни условия на това ведомство ", уточни още Бойко Рашков по отношение на идните промени.

Той даде образец със службата за пожарна сигурност, която може да се отдели като независима организация, която може да се занимава и със избавителни интервенции при изключителни обстановки – бедствия, повреди и други

" ази промяна или тези промени, които би трябвало да настъпят, не изискват финансов запас, който да затормози бюджета ", означи министър Рашков.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР