Схемата 60/40 ще има нов дизайн в сектор туризъм, където

...
Схемата 60/40 ще има нов дизайн в сектор туризъм, където
Коментари Харесай

Схемата 60/40 става 80/20 в туризма

Схемата 60/40 ще има нов дизайн в бранш туризъм, където ще стане 80/20, защото се дават в допълнение по 290 лв. на заето лице, съобщи в сряда министър Николина Ангелкова.

Тази помощ ще се употребява взаимно с мярката 60/40 и регистрира всички специфики на туризма. От мярката ще могат да се възползват и хора, които са наети от 1 юни и не са свързани със сезонния темперамент на обектите. Отделно се дават 50 млн. лв. за хора, наети от бюрата по труда, като всеки шеф ще получава по 610 лв. на човек, сподели Ангелкова.

До този миг по схемата 60/40 са изплатени към 130 млн. лв., които резервират работата на 150 000 души, сподели министърът на труда и обществената политика Деница Сачева. Общият брой на заявките за тази помощ са от 17 000 компании за към 300 000 души. С новият дизайн на мярката ще обхванем още веднъж 300 000 работни места, като парите за тази мярка ще бъдат към 1 милиарда лева Тя към този момент се уголемява и в нея са включени зъболечението, балнео и спа центрове, тъканни и кръвни банки, частни детски ясли и детски градини, центрове за професионалната подготовка и други.

В идващия тримесечен интервал няма да има условие работодателите да са платили налози и осигуровки за 2020 година. Те обаче би трябвало да бъдат декларирани като дължими, с цел да могат след време сумите да бъдат събрани. Общините и общинските предприятия също могат да аплайват за помощ по тези ограничения.

За хотелиерите и ресторантьорите няма да има условие да се резервира заетостта на новоназначените чиновниците, а единствено условие за опазване на работното място, тъй като това работно място ще съществува и идващия сезон, сподели Деница Сачева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР