Схема за измама на земеделски производители е разкрита от Икономическа

...
Схема за измама на земеделски производители е разкрита от Икономическа
Коментари Харесай

Мнима консултантка завлече земеделци със 120 хиляди лева

Схема за машинация на аграрни производители е разкрита от " Икономическа полиция " в Пловдив. Задържана е 54-годишна кюстендилка. Образувано е досъдебно произвеждане. Работата по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура, съонщиха от Министерство на вътрешните работи.

Работата на проверяващите почнала по сигнал от аграрни производител от Пловдивско . Мъжът имал желание да разшири активността си и се възползвал от услугите на дамата, която трябвало да му спомага при кандидатстване за приемане на средства по европейската Програма за развиване на селските региони. " Консултантката " му поискала 6500 лв. под друг претекст - за правене на документи, внасяне на такси и депозити. Забавянето на отпущането на дотациите тя оправдавала с административни проблеми. Накрая измамничката престанала да подвига телефона си и станала неоткриваема.

Оказало се, че по тази скица дамата е въвлякла в илюзия още няколко земеделци от цялата страна. Към момента са събрани доказателства за 7 пострадали, които е ощетила с общо 120 хиляди лв.. Проверява се дали кюстендилката е обвързвана и с други сходни случаи.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор 54-годишната жена е привлечена като обвинена и арестувана за период до 72 часа.
 Мъж завлече компании със 770 000 лева за направа и поддръжка на платформи за онлайн търговия
Мъж завлече компании със 770 000 лева за направа и поддръжка на платформи за онлайн търговия

Измамникът е с повдигнато обвиняване, следствието продължава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР