Схема за избягване на мита и ДДС при внос на

...
Схема за избягване на мита и ДДС при внос на
Коментари Харесай

В Бургас разбиха схема за внос на луксозни автомобили

Схема за отбягване на мита и Данък добавена стойност при импорт на първокласни коли е била разрушена в България. Превозните средства са били описвани като аварирали, наводнени и ударени от градушка.

За задачата са били прилагани даже и фотоси, само че митническите чиновници в Бургас открили, че на колите им няма нищо. Превозните средства са внасяни от Съединени американски щати и Канада, като цената, с която ги заявили била 10 пъти по-ниска от действителната.

От Агенция " Митници " са открили общо 29 сходни случая. Извършва се инспекция и на този стадий не се оповестява кои са изпращачите и кои получателите.

" Разкриването на схемата стартира при задържането на три първокласни леки автомобила, оповестени като аварирали и със занижена митническа стойност, която не подхожда на техническото положение, действително на колите, като по този метод е открито неплащане на Данък добавена стойност и мито в размер на 20 000 лв. ", изясни Катя Куцарова от дирекция " Южна морска " към Агенция " Митници ", представена от Българската национална телевизия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР