Схема Автомагистрали“ на ГЕРБ и с физкултурните салони за 25

...
Схема Автомагистрали“ на ГЕРБ и с физкултурните салони за 25
Коментари Харесай

Над 20 млн. лв. за физкултурни салони са потънали по схемата на ГЕРБ “Автомагистрали”

Схема „ Автомагистрали “ на ГЕРБ и с физкултурните салони за 25 млн. лева разкри спортният министър Радостин Василев в отговор на парламентарно запитване на депутата от „ Демократична България “ Антоанета Цонева.

Цонева попита министъра, до каква степен е стигнала реализацията по строителството на 15, по обществени данни, учебни физкултурни салона, които е трябвало да бъдат построени по типови планове в цялата страна. В две учебни заведения в моя изборен регион, включени в строителната стратегия – в Панагюрище и в Пазарджик, няма и диря от няма и диря от строителство, сподели депутатът и сподели фотоси от трибуната.

В края на 2020 година са подписани контракти и са предплатени 100-процентово, с Данък добавена стойност, контракти за 24 учебни спортни обекта в цялата страна, като до момента единствено един е издигнат – в. с. Тополово, Асеновградска община, сподели спортният министър. И изброи всички 23 учебни заведения, които е трябвало да имат подготвени физкултурни салони до края на предходната година. Само за 4 от тях е издадено строително позволение, а в един личат първи проблясъци на строителни работи.

Антоанета Цонева не скри от парламентарната естрада изненадата си от мащаба на измамата и попита министъра, може ли да бъде избавен разхитеният обществен запас, “платен по обичаната скица на ГЕРБ – предплатено. ”

Изпратили сме предложения за непринудено връщане на средствата, малко над 4 млн. лева са върнати, а една от фирмите сподели, че ще ни съдят за пропуснати изгоди, сподели Радостин Василев. И добави, че ще сезира способените органи да проверяват длъжностни лица в министерството, направили договарянето при ръководството на ГЕРБ.

По думите му, задачата на Министерството на младежта и спорта е предплатените над 20 млн. лева да бъдат възобновени в бюджета „ и да ги употребяваме за нещо същинско “. Василев назова случая “типичен образец за “Автомагистрали ” в спортното министерство – няма ги парите, няма ги и физкултурните салони.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР