Шекспир ходил ли е изобщо в колеж?, пита риторично Илон

...
Шекспир ходил ли е изобщо в колеж?, пита риторично Илон
Коментари Харесай

Илон Мъск: Колежът е за забавление, не за учене


„ Шекспир ходил ли е въобще в лицей? ”, пита риторично Илон Мъск
(снимка: Elon Musk / Twitter)

През 2011 година съоснователят на PayPal Питър Тийл стартира да заплаща на децата от колежите , с цел да напущат учебно заведение и да основат започващи компании. Илон Мъск, който ръководеше PayPal дружно с Тийл , преди да стане основен изпълнителен шеф на Tesla и да сътвори SpaceX, има сходен мироглед за висшето обучение.

На конференцията Satellite 2020 във Вашингтон тази седмица попитаха Мъск какво мисли за образованието в лицей. „ Нямате потребност от лицей, с цел да научите нещата ”, сподели той. Стойностното е „ да се види дали някой може да работи интензивно за нещо ”.

Спорд Мъск, „ колежите са главно за развлечение и с цел да потвърдят, че си вършите работата, само че не и за учене ”, цитира думите му CNBC.

Подобно изказване звучи като заглавната уебстраница на програмата Thiel Fellowship, която дава опция на всеки на 22 години или по-млад да кандидатства за двугодишна дотация от 100 000 $ „ за създаване на нови неща, вместо да седи в класната стая ”. Студентите би трябвало да се откажат от колежа, в случай че желаят да се причислят към програмата.

Тийл, ослепителен покровител на Доналд Тръмп по време на президентската акция през 2016 година, упреква либерализма на Силициевата котловина във висшето обучение. През 2018 година той съобщи, че един от минусите на прекомерно многото обучение е, че „ промива мозъка ”.
още по тематиката
Мъск е приключил университета в Пенсилвания, а Тийл е получил бакалавърска и юридическа степен в Станфорд. „ Шекспир ходил ли  въобще в лицей? ”, попита Мъск риторично на събитието във Вашингтон и си отговори: „ Вероятно не ”.

Въпреки скептицизма на Мъск, доста от отворените разгласи за работа в SpaceX показват бакалавърска степен или висше обучение като главно условие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР