Суперяхта за 700 милиона долара, свързана с Путин, беше конфискувана в Италия миналата година. Подлага се на ремонт, докато чака, и властите няма да кажат кой плаща за това.

...
Шехерезада, суперяхта за 700 милиона долара, свързана с руския президент
Коментари Харесай

Шехерезада, суперяхта за 700 милиона долара, свързана с руския президент Путин, се преоборудва в Италия.< /p>

Италия конфискува яхтата през 2022 г. след мащабни санкции срещу Русия заради войната в Украйна.

Неназованият собственик на яхтата плаща за персонала, поддръжката и ремонта на кораба.

Суперяхта за 700 милиона долара, за която се твърди, че е свързана с руския президент Владимир Путин, стои в италианско пристанище и се преоборудва за стотинка на неназован собственик, съобщи Financial Times в неделя.

Италия конфискува суперяхтата Шехерезада през май миналата година но е позволил на неназования санкциониран собственик да продължи да плаща за персонала на кораба, поддръжката — и ремонта — докато се намира в тосканското пристанище Марина ди Карара, съобщи FT.

459-футовият , четиригодишен кораб разполага с шест етажа, две хеликоптерни площадки, плувен басейн, салон за красота и позлатени бани, според FT и доклад на Insider.

Сега се ремонтира от Милано -изброена Italian Sea Group, която потвърди ремонта пред FT. Компанията отказа да предостави допълнителни подробности — включително собствеността — на медията.

Хора, запознати с въпроса, казаха на FT, че собственикът на яхтата Шехерезада е Едуард Худайнатов, санкционираният бивш главен изпълнителен директор на руската държава петролна компания Роснефт.

Въпреки това, олигархът е просто „сламен собственик“ на кораба, съобщи Bloomberg през май миналата година.

Американските власти смятат, че суперяхтата може да принадлежи на Путин, New York Times съобщи през март миналата година.

Двама активисти, работещи със затворения противник на Путин Алексей Навални, твърдят миналия март, че някои от членовете на екипажа на кораба са от руска държавна агенция, отговорна за защитата на Путин. Кремъл отхвърли тези обвинения според FT.

Шехерезада е един от многото луксозни активи, които бяха иззети от Запада след широкообхватни санкции срещу Русия заради войната в Украйна, започнала през февруари 2022 г. Друг руски олигарх -свързаните яхти, които са конфискувани, включват Alfa Nero на стойност 81 милиона долара и Phi на стойност 48 милиона долара.

Кремъл и Italian Sea Group не отговориха веднага на искания за коментар от Insider, изпратени извън редовното работно време.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР