Шеговитата криптовалута доджкойн увеличи стойността си с почти 50% в

...
Шеговитата криптовалута доджкойн увеличи стойността си с почти 50% в
Коментари Харесай

Доджкойнът стигна нови висини след началото на търгуването в eToro

Шеговитата криптовалута доджкойн усили цената си с съвсем 50% в границите на 24 часа по време на търговията в Европа.

Цената за една монета се усили с 48% за малко, като по-късно се намали до 0.43 цента, което въпреки всичко е нарастване от 32%, съобщи „ Евронюз “.

Тези промени се дължат на решението на компанията за онлайн търговия eToro да добави доджкойна в платформата си, с което направи криптовалутата налична за своите 20 млн. регистрирани консуматори за първи път.

Междувременно и друга платформа – Gemini, разгласи, че ще листне виртуалната валута. Въпреки че сега тя е една от най-ценните на пазара, някои софтуери за търговия, като да вземем за пример Coinbase, се въздържат от предлагането на доджкойна в портфолиото си поради волатилността в цената.

Валутата е създадена през 2013 година от Били Маркус и Джаксън Палмър, двама софтуерни инженери, работили надлежно за IBM и Adobe.

Доджкойнът бързо натрупа известност онлайн, въпреки че първичният ѝ план е да бъде смешка, обвързвана с повишаването на другите възможности на биткойн, така наречен „ алткойни “. По-рано през годината тя притегли вниманието на милиардера Илон Мъск, който постоянно публикуваше постове в обществената мрежа Twitter, свързани с криптовалутата. Това повлия на цената ѝ неколкократно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР