Шефовете смятат, че заплащането ще се повиши с 4% в

...
Шефовете смятат, че заплащането ще се повиши с 4% в
Коментари Харесай

Колко може да се повиши заплащането ви до тази година - но това не са само добри новини

Шефовете считат, че заплащането ще се увеличи с 4% в частните компании през 2024 година, което е по-малко, в сравнение с в предишното, демонстрира изследване.

Това е първият път, когато чакат заплащането да намалее от пролетта на 2020 година, съгласно Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). В обществения бранш хората считат, че заплатите ще се покачат единствено с 3%, а не с 5%, както преди, се споделя в отчета. CIPD откри, че по-малко шефове възнамеряват да наемат повече хора, в сравнение с преди.

Приблизително един на всеки трима шефове желае да наеме повече личен състав през идващите три месеца, само че един на всеки 10 възнамерява да редуцира работни места. Много шефове споделят, че към момента е мъчно да се намерят верните хора за работа, а някои се тормозят, че ще бъде мъчно да се наемат през идната половин година, ни споделя отчетът.

Jon Boys от CIPD сподели: " Свидетели сме на нескончаем интервал на висок растеж на заплатите в отговор на стегнатия пазар на труда и високата инфлаци...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР