Шефовете на ЦРУ и на Мосад обсъждат план за освобождаване

...
Шефовете на ЦРУ и на Мосад обсъждат план за освобождаване
Коментари Харесай

ЦРУ и на Мосад обсъждат план за освобождаване на заложници

Шефовете на Централно разузнавателно управление на САЩ и на Мосад разискват проект за освобождение на заложници и филантропична пауза на военната интервенция в Ивицата Газа.

Преговорите се водят с посредничеството на премиера на Катар, който е хазаин на срещата.

Снимка: Ройтерс

Хиляди палестинци не престават да се изтеглят от северната част на Ивицата Газа, откакто „ Хамас “ изгуби надзор над региона.

Открити в тунелите хранилища демонстрират, че групировката се приготвя за нескончаем престой там

Извънредна интернационална конференция се организира през днешния ден в Париж в помощ на бедстващото цивилно население. Израел не е показан. На изключителна среща в Рияд се събра и Арабската лига.

Различни медии настояват, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху е декларирал, че сходно прекъсване на огъня няма да има до момента в който всички пандизчии не бъдат освободени. Като контра на това от „ Хамас “, които управляват Ивицата Газа, обявиха, че няма да освободят никого, до момента в който не спрат военните дейности.

Снимка: bTV

„ Искам да разсея всички клюки, които слушам и да повторя още един път, с цел да стане ясно – прекъсване на огъня няма да има, в случай че заложниците не бъдат освободени “, съобщи Нетаняху.

Вече месец повече от 240 души остават в плен на терористичната формация.

Същевременно израелската войска продължава да напредва към центъра на град Газа и да унищожава тунели и бункери на „ Хамас “.

Войната в Газа не би трябвало да се трансформира в огромен районен спор, съобщи Йенс Столтенберг

Израелската войска заяви, че от началото на спора преди месец е унищожила общо 130 тунела на „ Хамас “ на територията на Ивицата Газа.

Снимка: N12

Израелците настояват, че има комплицирана мрежа от тунели в песъчливата почва в Ивицата Газа, която е дълга едвам към 45 км, необятна сред 6 и 14 км в другите си елементи и има население над 2 милиона души.

Някои от тунели са електрифицирани. Средно те са високи по 2 метра и необятни по 1 метър, само че някои са задоволително огромни и за прекосяването на транспортни средства. Откритите в тунелите хранилища с вода и О2 демонстрират, че „ Хамас “ се приготвя за нескончаем престой подземен.

Снимка: Ройтерс

В същото време граничният пункт „ Рафа “ с Египет още веднъж е затворен

Някои слизат на дълбочина от десетки метри подземен, с цел да могат да устоят на израелските бомбардировки от въздуха. Твърди се, че техните входове се намират в жилищни здания или джамии.

Всичко за спора в Близкия изток четете в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР