Шефовете на специалните служби трябва да бъдат подменени, рокади трябва

...
Шефовете на специалните служби трябва да бъдат подменени, рокади трябва
Коментари Харесай

Николай Радулов: Шефовете на специалните службите трябва да бъдат подменени |

Шефовете на специфичните служби би трябвало да бъдат сменени, рокади би трябвало да има и в Министерство на вътрешните работи, разгласи депутатът от " ИТН " и зам.-председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред Николай Радулов пред Българска национална телевизия. 

" Това не е лесна задача, защото не става дума еднократно да обявим, че уволняваме всички, които са на управнически позиции, и да ги сменяем с други. Така ще допуснем неточности и ще докараме обстановката до същото състояние. Трябва деликатно да се реши, измежду ръководителите има кадърни хора, които имат умеене да ръководят ", изясни Радулов.

От думите му се разбра, че евентуално ще има смени в ДАНС и Държавната организация " Технически интервенции " (ДАТО), тъй като част от проблемите с противозаконното подслушване са пристигнали от двете служби , само че това ще стане последователно.

" За да имаме работещи служби, те би трябвало да бъдат деликатно прегледани и да се направи проверка. Години наред те тиражират единствено кавги, а действителна активност не създават. Това, за което тези хора са назначени и ние желаеме от тях, не се случва. Това става и в Министерство на вътрешните работи, където от години нерегистрираната престъпност, която се регистрира, е три пъти по-голяма ", бе безапелационен Николай Радулов. 

Според него кадровите решения са почнали по време на служебното държавно управление.

" Бойко Рашков от позиция на едно честно осъществяване на изборите в профил такива районни шефове, за които имаше подозрение, че вместо да се грижат изборният развой да е постоянен, до известна степен подкрепяха предното ръководство да завоюва служебно изборите. Промяната е почнала, различен въпрос е кой какъв брой бързо желае да стане тази смяна . И в Министерство на вътрешните работи, и в специфичните служби има задоволително способени и интелигентни хора с хъс и предпочитание да работят за страната. Въпросът е, че са неприятно ръководени ", уточни още Радулов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР