Шефовете на полицията в Сейнт Луис подминали цели 23 пъти

...
Шефовете на полицията в Сейнт Луис подминали цели 23 пъти
Коментари Харесай

Хомосексуален полицай осъди кметство за 20 милиона долара

Шефовете на полицията в Сейнт Луис подминали цели 23 пъти сержант Кийт Уайлдхебър, когато идвало време за покачване, написа вестник Гардиън.
Причината за дискриминирането била сексуалността на Уайлдхебър, който не криел, че е гей.
Полицаят завел дело против общината и съдът решил, че Сейнт Луис дължи на Уайлдхебър съвсем 20 милиона $ отплата, тъй като са го дискриминирали.
В хода на делото сержантът разкрил, че командира му го наричал с обидни имена със полов подтекст, а член на управата на полицията го посъветвал "да понижи гейщината ".
Колеги на Уайлдхебър потвърдиха в съда, че шефовете му са споделили, че сержантът "трябва да смъкна малко равнището на гейщина, в случай че желае да стане офицер ".
Съдебното жури присъди 1.9 милиона $ директни вреди, нанесени на Уайлдхебър, 10 милиона $ наказване за кметството на Сейнт Луис за дискриминация, както и 7 милиона $ наказване за това, че шефовете на сержанта пробвали да му отмъстят, откакто завел делото преди повече от 2 години.
От общината в Сейнт Луис споделиха, че ще назначат специфичен човек, който са следи за дискриминация против чиновници въз основата на сексуалността им, тъй като е "дошло време за смяна ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР