Шефовете на най-голямата аптечна верига в САЩ СVS решиха да

...
Шефовете на най-голямата аптечна верига в САЩ СVS решиха да
Коментари Харесай

Американска аптечна верига забрани рекламите с фотошоп

Шефовете на най-голямата аптечна верига в Съединени американски щати СVS взеха решение да забранят потреблението на графичен редактор за ретуширане на фотосите на моделите, които популяризират нейните козметични артикули.

Компанията разгласи, че рекламите на марката CVS към този момент ще са без фотошоп. Инициативата е наречена CVS Beauty Mark и се прицелва в казуса с „ редактираните фотоси “. Големите марки популяризират всеобщо посредством фотоси, на които лицата на моделите, естественият загар на кожата, цветът на лицето се трансформират, изтриват се бръчките и гънките на кожата. Американската фармацевтична верига прецизира, че ще работи по тематиката и с дружи марки, с които си сътрудничи. Новите й реклами към този момент ще бъдат съпроводени с логото на акцията – пиктограма с формата на сърце.

Според изследване на компанията минимум 2/3 от дамите са съгласни, че средствата за всеобща информация са задали нереалистични стандарти за хубост, а при 80% от дамите самооценката се намалява, откакто гледат ретуширани фотоси с рекламни послания.

Основаната през 1996 година в Уисконсин CVS Health има една от най-големите вериги аптеки в Съединени американски щати – общо над 9,7 хиляди Оборотът на веригата за предходната година надвишава 117 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР