Шефовете на ДАНС и ДАР не работят с мен. По

...
Шефовете на ДАНС и ДАР не работят с мен. По
Коментари Харесай

Радев: Абдикацията на шефовете на служби показва вярност към Борисов, а не към държавата

" Шефовете на ДАНС и ДАР не работят с мен. По закон би трябвало да се дава идентична по размер и наличие информация и към ръководителя на Народно събрание, и към премиера, и към президента. Това условие на закона в доста от случаите не е изпълнявано и то може елементарно да се потвърди ".

Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти в Пирдоп във връзка работата на шефовете на ДАНС и на разузнаването Димитър Георгиев и Атанас Атанасов, представен от Епицентър.бг.

" Очевидно образецът на някогашния министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се оказа прекомерно инфектиран за неговите подчинени. Очевидно това няма по какъв начин да стане без неговата благословия ", изясни президентът във връзка излизането на шефовете на ДАНс и ДАР в неплатен отпуск.

" Абдикацията от отговорност към националната сигурност в предизвикателни за България стадии от шефовете на тези служби е явен знак, че верността им е била и е сега към Борисов, а не към България ", сподели още Радев във връзка двамата шефове на спецслужби.

" Нямам предложение за тяхното освобождение, тези неща се вземат решение от изпълнителната власт. С какво да бъде запомнен Борисов 1 и Борисов 2, вие тогава задавахте ли тези въпроси какъв брой индивида са уволнени. Вие знаете ли какъв брой хиляди хора са били уволнявани мигновено и то в още по-кратки периоди ", отговори президентът на въпроса има ли към този момент оферти за декрет за освобождението на Георгиев и Атанасов.

" Тук не става въпрос да се вършат уволнения и рокади. Става въпрос за правила. И то ясни - би трябвало да има бистрота, отчетност, отговорност, и както споделих - нулева приемливост към престъпност, към непочтеност - не към мен, не към служебния кабинет - към България. Укрепване на държавността. Това е, от което имаме потребност сега ", акцентира президентът.

Относно рокадите при регионалните шефове, Радев съобщи, че те работят с изпълнителната власт и измененията също са разумни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР