Шефовете на Английската футболна асоциация имат желанието да удължат договора

...
Шефовете на Английската футболна асоциация имат желанието да удължат договора
Коментари Харесай

Саутгейт командва Трите лъва и след Евро 2020

Шефовете на Английската футболна асоциация имат желанието да удължат контракта на мениджъра на националния тим Гарет Саутгейт и след края на Евро 2020. Популярността на някогашния бранител скочи неимоверсно доста през последните два месеца по време на Мондиал 2018, където Англия доближи до полуфиналите.

Саутгейт получи контракт за четири години през ноември 2016 година, откакто се наложи по най-бързия метод да бъде открит заместител на компрометиралия се Сам Алардайс.

" Гарет е страховит и ние бихме желали той да остане отпред на националния тим и след 2020 година. Мисля, че и ние го харесваме, и той ни харесва. Но сега е във почивка, тъй че когато той се върне, ще стартираме договаряния ", съобщи изпълнителният шеф на ФА Мартин Глен. 47-годишният Саутгейт, преди този момент управител на обичания си Мидълзбро и на младежкия народен отбор, е сравняван в аналогии с Йоахим Льов, който е отпред на Германия след 2006 година. " Част от проблемите на британския народен тим преди този момент е, че ние не спирахме да търсим един Месия ", добави Глен. " Льов има триумфи с Германия, тъй като беше оставен на мира да си построи тактика за работата. Не беше никаква звезда в страната си, само че ето системата му работи ", добави изпълнителният шеф на британската централа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР