Шефове на болници, ректори и ръководители в БЧК масово са

...
Шефове на болници, ректори и ръководители в БЧК масово са
Коментари Харесай

Ето кои шефове на болници и ректори пропуснаха да обявят...

Шефове на лечебни заведения, ректори и ръководители в БЧК всеобщо са забравяли да афишират парцели и компании пред страната. Това излиза наяве от оповестените от КПКОНПИ коригиращи заявления на властта.

От всички над 5000 души от властта при 738 души е намерено разминаване сред заявеното имущество и действителното имане, което имат. По закон КПКОНПИ има право да ревизира всички държавни регистри, както и да разкрие банковите сметки на лицата, които са задължени да афишират обществено имуществото си. Така е открито разминаването при 738 души от властта. Те са получили период от две седмици да поправят декларациите си, 98 от тях обаче не са го създали и по тази причина подлежат на спомагателни инспекции от Национална агенция за приходите и КПКОНПИ.

Дали имуществото ще се ревизира от данъчните или от антикорупционните инспектори, зависи от това каква е откритата разлика в имането. При разминаване от над 5000 лева документите се пращат на данъчните, а при разминаване от над 20 000 лева се подхващат от КПКОНПИ.

Сред пропусналите в началото да разгласят цялостното си имущество, само че по-късно пуснали коригираща декларация, е ръководителят на БЧК Христо Григоров, написа Монитор. Той е не запомнил да впише в първата си декларация парцел с право на градеж в местността Дългата поляна край Самоков, на обща повърхност 376 кв. м, цената, на която го е купил, е 7356 лв.. Впоследствие той я е коригирал. От документа излиза наяве, че Григоров управлява червенокръстката организация като доброволец без трудов контракт. Той е и началник на компания " Григоров и наследник " ЕООД.

Членът на Националния съвет на БЧК и зам.-председател на организацията Стойчо Петров Стойчев е пропуснал да заявява 1/2 от 7 парцела. Става въпрос за два жилището в Ямбол на обща стойност 635 287 лева и две половинки от селски къщи.

Управителят на „ Специализирана болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация - Кремиковци “ ЕООД Цветанка Христова Зафирова е пропуснала да заявява в началото вила с вилно място в село Негушево, община Горна Малина, от 620 кв. м, къща с двор в София от 206 кв. м, друга къща с двор в столицата, която е съпритежание с Димитър Георгиев Зафиров и е на 230 кв. м, като цената й е 89 616 лв.. Тя е притежател също по този начин и на 1/4 част от къща с двор в София от 69 кв. м и на 1/12 на къща с двор в град Септември на повърхност от 800 кв. м. Зафирова е пропуснала и три леки автомобила. Става въпрос за личния ѝ „ Шевролет Каптива “ на цена 7500 лева и двете коли на брачна половинка си – „ Опел Вектра “ за 3500 лева и „ Лендроувър Дискавъри “ за 1500 лева Освен това тя е пропуснала да заявява и дялово присъединяване на брачна половинка си в „ Хелиос жанр “ ООД в София за 1700 лева, както и в „ Билдинг хаус инженеринг “ ООД във Велинград за 1250 лева

Директорът на Многопрофилната болница „ Св. Петка “ Цветан Иванов Василев е пропуснал да заявява амбулаторията за първична здравна помощ на жена си доктор Валентина Георгиева Колева. Александър Георгиев Маджуров, шеф на Многопрофилната болница „ Д-р Маджуров " ЕООД – Бургас, е пропуснал да заявява притежавани дялове в " Дея фууд " в Бургас.

Управителят на болничното заведение за рехабилитация към ВМА в Хисаря Александър Тонев Александров не е заявил равнища с повърхност от 5,949 дка в с. Старо Железаре, общ. Хисаря, и активност като Едноличен търговец " Д-р Александър Александров – лечебница за самостоятелна процедура за първична здравна помощ “ в Хисаря, както и данни за брачната половинка си - притежавани дялове в " Шърли 79 " ЕООД в Хисаря и лизингово обвързване за придобиване на лек автомобил " Инфинити Кю 30 ".

Управителят на МБАЛ " Царица Йоанна " ЕООД – Сливен, не е упоменал изтеглен ипотечен заем от 75 800 евро.

Ректорът на Минно-геоложки университет „ Св. Иван Рилски “ в столицата пък е не запомнил да заявява, че е ръководител на Сдружението на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения в Република България.

Ректорът на Университета за национално и международно стопанство Стати Статев е пропуснал да заявява присъединяване си в три сдружения. Това са Сдружение на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения в Република България, на което е заместник-председател и член на управителния съвет. Статев е член на управителния съвет и в съдружие „ Регионален център за подготвеност за цифрови решения в изобретателните и рекреативните промишлености “ в Бургас. Третото съдружие, в което членува, само че ректорът на УНСС е не запомнил да уточни, е участието си в централното управление на съдружие „ Съюз на тракийските сдружения в България “.

Христина Георгиева Янчева, която е ректор на Аграрния университет – Пловдив, не е отбелязала в своята декларация, че е член на управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел „ Сдружение Национален аграрно-технологичен парк Тракия “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР