Шефкет Чападжиев е носител на приза Личност със значим принос

...
Шефкет Чападжиев е носител на приза Личност със значим принос
Коментари Харесай

Шефкет Чападжиев е личността с най-значим принос за развитие на дарителството

Шефкет Чападжиев е притежател на наградата " Личност със важен принос за развиването на дарителството в България ". Той българин, роден в Мадан. От дълги години живее в Съединени американски щати, само че подарява средства за родния си град и за българската общественост зад граница.

Отличието му бе обещано от вицепрезидента Илияна Йотова на церемонията по връчване на премиите " Корпоративен донор " за 2022 година на " Дондуков " 2, оповестиха от президентството.
 Кампания у нас събра над половин милион лв. за генератори за Украйна
Кампания у нас събра над половин милион лв. за генератори за Украйна

Вече са закупени 218 генератора, а още 9 са дарени непосредствено от хора и компании

" Благотворителността е необятна и се съизмерва единствено с човешката обич. Благотворителността няма потребност от аплаузи и прожектори, тя обича мълчанието. Само в мълчанието се чува оглушителното човешко обръщение за повече добрина, реципрочност и помощ ", съобщи Йотова.

" Всеки, който прави благотворителен жест, дърпа най-интимните човешки струни, с цел да ревизира личното си чувство за доброта и правдивост. Благотворителността значи на първо място да бъдеш добър човек ", разяснява тя.

" Българската Коледа " 2022/2023 се посвещава на децата с редки генетични болести

Румен Радев разгласи началото на 20-ото издание на " Българската Коледа "

" Колкото и рецесии да ни сполетяват, ние можем да вършим положително, ценим положителното. Не сме не запомнили да бъдем хора - това е най-хубавата и точна характерност на българското общество ", означи вицепрезидентът.

Конкурсът " Корпоративен донор " е основан през 2006 година от Български дарителски конгрес и отличава фирмите със забележителен принос за положителна социална смяна посредством ефикасни, устойчиви и транспарантни стратегии и начинания. Фокусът му тази година е върху доброволчеството и напъните на обособени персони и организации в поддръжка на значими дела и неотложни потребности посредством даряване на персонален труд и време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР