Шефката на Софийския апелативен съд (САС) Даниела Дончева сезира всички

...
Шефката на Софийския апелативен съд (САС) Даниела Дончева сезира всички
Коментари Харесай

Шефката на САС поиска да я проверят

Шефката на Софийския апелативен съд (САС) Даниела Дончева сезира всички способени институции, измежду които и основния прокурор Сотир Цацаров. Тя упорства да стартира инспекция във връзка писмото на арбитър Милен Василев за “корупционния случай ” с разпределението на дело с интерес 102 млн. лева, обвързвано с банкрута на КТБ. Миналата седмица той изрази подозрения, че съответни дейности на Дончева навяват “силен корупционен аромат ”.

Причината е, че с нейна заповед Василев е изместен от досегашния му 6-и състав в Търговското поделение в 11-и състав, освободен от към този момент някогашния зам.-председател на съда Стефан Гроздев, който към този момент е член на Висш съдебен съвет.

В остарелия състав на арбитър Милен Василев идва самата Дончева, поемайки висящите му каузи. Именно поради дело, обвързвано с КТБ, Василев твърди, че дейностите на Дончева се водят от “нездрав интерес ”. Председателката на САС обаче държи да се откри дали е спазвала закона с дейностите си като административен началник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР