Шефката на РС-Петрич съдия Мая Банчева постанови най-тежката мярка „задържане

...
Шефката на РС-Петрич съдия Мая Банчева постанови най-тежката мярка „задържане
Коментари Харесай

Приятели на джигита Георги, окървавил Петрич, го заковаха в съда!

Шефката на РС-Петрич арбитър Мая Банчева постанови най-тежката мярка „ задържане под стража “ за 18-годишния Георги Попстоянов, който опустоши трима младежи на тротоар в Петрич.

За отбраната на 18-годишния юноша бе зает юрист Иво Стефанов. Георги се е признал за отговорен по обвиняването, което му бе повдигнато от прокуратурата за нанасяне на тежка телесна щета при пътно-транспортното произшествие при което пострадаха двама младежи – на 17 и 15 години. В хода на следствието са разпитани голям брой очевидци, в това число и трите момчета, които са се возили с него, написа struma.bg.

Те в детайли разказват по какъв начин е форсирал колата, по какъв начин е натискал газ и след това спирачки, вдигал е ръчната и правил дрифтове. Приятелите му го умолявали неведнъж да спре, само че той не се вслушал. Каква е повода за пътния случай следва да се обясни от автотехническата експертиза. Георги е имал шофьорска брошура от месец юни. За последните 3 месеца, той има 22 излизания отвън страната, повече през ГКПП- Златарево.

Това е посочено от прокурора като илюстрация, че е мобилен и съществува заплаха да се укрие. Адвокатът му е изтъкнал, че въпреки всичко става въпрос за младеж, който тази година ще бъде възпитаник в 12 клас в петричката гимназия, също така е неосъждан, а настояването да бъде арестуван за закононарушение по несъобразителност, е направено под въздействие на обществото. Георги Попстоянов не е поискал да даде пояснения на делото.

Определението на РС- Петрич ще бъде обжалвано пред Окръжен съд- Благоевград идващият четвъртък. Трима другари возили се в злощастния „ Опел “ „ заковаха “ 18г. Георги с самопризнание в съда: Форсираше колата, дърпаше ръчната и правеше дрифтове, неведнъж го молехме да спре, само че не ни послуша!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР