Шефката на германската Федерална служба за миграцията и бежанците (БАМФ)

...
Шефката на германската Федерална служба за миграцията и бежанците (БАМФ)
Коментари Харесай

Германският вътрешен министър уволни шефката на службата за миграцията и бежанците

Шефката на немската Федерална работа за миграцията и бежанците (БАМФ) Юта Корт бе уволнена в разгара на скандал за непозволено одобрение на молби за леговище, предадоха ДПА и Ройтерс.

Вътрешният министър Хорст Зеехофер " уведоми ръководителката на БАМФ, че е освободена от служба ", заяви представител на вътрешното министерство.

Това държавно ведомство е упрекнато, че е одобрило непозволено над 1200 молби за леговище посредством офиса си в Бремен, като е допустимо това е ставало против заплащане на рушвет.
Обвиненията са от интервала 2013-2016 година Корт оглави службата през 2017 година, отбелязва ДПА.

Решението за уволнение на Корт идва в миг, когато Зеехофер се стреми да втвърди позицията на немското държавно управление към миграцията, в това число негов проект да се връщат от границата мигранти, които към този момент са се записали в друга страна от Европейски Съюз. Според някои източници Зеехофер желае на границата да бъдат спирани и мигранти без документи и такива, които се пробват да влязат наново в страната, откакто са били депортирани.

Канцлерката Ангела Меркел е срещу този проект с аргумента, че по този начин товарът от бежанците ще се трансферира върху съседките на Германия и това ще подкопае солидарността в Европейски Съюз. Тя желае казусът с противозаконната миграция да се реши на общоевропейско равнище на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел на 28 и 29 юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР