Шефката на дирекция Българско гражданство Катя Матева е била уволнена

...
Шефката на дирекция Българско гражданство Катя Матева е била уволнена
Коментари Харесай

Критик на далаверите с гражданството е бил уволнен незаконно

Шефката на дирекция " Българско поданство " Катя Матева е била уволнена нелегално през 2017 година от тогавашния правосъден министър Екатерина Захариева. Това излиза наяве от окончателното решение на петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС), сподели инспекция на Mediapool.

Матева бе отстранена преди три години, откакто се трансформира в единствения чиновник на министерството, който очевидно се опитваше да пресече н. Тя подаде прословутия сигнал до прокуратурата през 2014 година, който докара до първата инспекция в Държавната организация за българите в чужбина, разкрил за български генезис на чужденци, които нямат нищо общо с България.

През 2016 година тя подаде и сигнали до ДАНС за продажбата на паспортите. Това трансформира Матева в неуместна за Вътрешна македонска революционна организация и една от първите задания при влизането на партията във властта бе нейното премахване.

През ноември 2020 година Върховен административен съд постанови дефинитивно, че уволнението на Матева е нелегално и тя би трябвало да бъде възобновена на работа. Съдът регистрира, че нейното премахване от работа е било изцяло нестимулирано. Министерството на правораздаването не е показало нейни дейности или бездействия по работа, които да са попречили работата.

" Липсва несъблюдение на служебните отговорности на служителката ", се споделя в решението на Върховен административен съд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР