Шефката на Булгаргаз Деница Златева е подала оставката си. Така

...
Шефката на Булгаргаз Деница Златева е подала оставката си. Така
Коментари Харесай

Деница Златева хвърли оставка от Булгаргаз

Шефката на " Булгаргаз " Деница Златева е подала оставката си. Така през днешния ден с решение на Съвета на шефовете (СД) на " Български Енергиен Холдинг " ЕАД е осъществена смяна в управлението на " Булгаргаз " ЕАД.

Приета е оставката на Деница Златева, а от състава на СД на сдружението се освобождават Димитър Спасов и Татяна Петрова-Бояджиева . На техните места влизат Михаил Милков, Бянка Рачева и Марин Филиповски.

За изпълнителен шеф на сдружението е избран Веселин Синабов . От август 2022 година досега Веселин Синабов е шеф на дирекция " Търговия с природен газ " и член на Съвета на шефовете на " Булгаргаз " ЕАД. От септември 2015 година до август 2022 година заема разнообразни позиции в " Булгартрансгаз " ЕАД като шеф дирекция " Търговски услуги ", началник отдел " Балансиране " и други. Преди това е специалист в отдел " Покупка, превоз и предпазване на природен газ " в " Овергаз Инк. " АД.

Михаил Милков има дълготраен опит в региона на енергетиката, с профил финанси. Към момента е шеф дирекция " Финанси и бюджети " в " Български Енергиен Холдинг " ЕАД.

Бянка Рачева е с опит като юристконсулт и от 2020 година е юрист. От януари 2013 година Марин Филиповски работи в дирекция " Доставки на природен газ ", а от юни 2004 година до ноември 2012 година е работил в " Софиягаз " ЕАД.

Промените влизат в действие от деня на регистриране на решенията в Търговския указател към Агенцията по вписвани, до осъществяване на нови конкурсни процедури.

Припомняме, че Деница Златева е   Тя бе назначена от служебното държавно управление на Румен Радев. Златева е член на Българска социалистическа партия (в момента член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, а е била и в Изпълнителния), вицепремиер в служебното държавно управление на Огнян Герджиков. Тя зае мястото на Людмил Йоцов, който беше назначен от постоянното държавното управление на Кирил Петков.

Преди седмица парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " на сегашните шефове на " Булгаргаз " поради контракта с " Боташ ". В същото време събитията към контракта (BOTAS) за доставка на газ се ревизират от краткотрайна комисия в Народното събрание.

През октомври 2023 година, че е изпратила писмо до по отношение на съглашението му с турската газова компания " Боташ " поради подозрения за нарушение на европейските правила за защита на конкуренцията. Правителството на Николай Денков пък от своя страна удостовери, че преглежда опцията за предоговаряне на клаузи по контракта,.

Днес пък Българска социалистическа партия, " Възраждане " и ПП-ДБ желаеха в пленарна зала да се гледа отчета на краткотрайната комисия за 13-годишния контракт с турския газов оператор " Боташ ".  Росен Желязков сподели, че отчетът на комисията не бил подготвен и по тази причина нямало по какъв начин да го пусне в дневния ред.

Председателят на комисията Жечо Станков изясни, че има новопостъпила информация, с която депутатите трябвало да се срещнат преди разглеждане на отчета. Информацията е с гриф за секретност.

По думите на Борислав Гуцанов констатациите в отчета били  че договорът с " Боташ " би трябвало бъде даден на ДАНС и Прокуратурата.
 Нова секретна информация бави пътя на контракта с Боташ към ДАНС
Нова секретна информация бави пътя на контракта с Боташ към ДАНС

Борислав Гуцанов се закани Българска социалистическа партия да оповести целия отчет и да го даде на прокуратурата

Припомняме още, че сега длъжностен енергиен министър е Владимир Малинов. До встъпването си в служба той бе дълготраен шеф на " Булгартрансгаз " - държавната компания, която осъществя както построяването на Вертикалния кулоар, по този начин и , а има и роля за сключването на контракта с " Боташ " . Последните два плана са противоречиви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР