Шефката на БСП Корнелия Нинова се обяви за отлагане на

...
Шефката на БСП Корнелия Нинова се обяви за отлагане на
Коментари Харесай

БСП се обяви за отлагане на еврото, иска БНБ да осветли последствията за България

Шефката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се разгласи за отсрочване на участието на България в Еврозоната. " Защо забравяме, че възложихме на Българска народна банка отчет по какъв начин това ще се отрази на стопанската система и приходите?! Тези въпроси не значат антиевропейско въодушевление, а отговорно говорене. Каним управлението на Българска народна банка навън съвещание - да каже има ли отчет и какви са изводите от него ", заяви Нинова в първата декларация на левицата от трибуната на новия парламент.

Нинова обаче още веднъж падна в клопката на предходното държавно управление " Петков ", където бе стопански министър и продължи да повтаря съвсем буквално обществената стратегия на " Продължаваме промяната ", с тази разлика, че Политическа партия предлага 860 лв. минимална заплата, а левицата - 850. 

Иначе тя очерта в първия ден от новия състав на Народно събрание, че трябвало да се мисли за дълготрайни политики, като постави фокус върху образованието и опазването на здравето. Тя упорства да се преразгледа цялото образователно наличие и да се върне практиката за един учебник по един предмет, а наред с това да се продължи с безплатните пособия и детски градини. Нинова отново повтори и че би трябвало да се продължи с растежа на заплатите на медиците и въвеждането на напълно гратис детско опазване на здравето, в това число във връзка с медикаментите. 

" Корупцията, задкулисието, даването на пари под масата е проникнало във всички публични сфери. Корупцията е огромното зло за България. Тя се бори с стоманени и строги закони и промяна в правораздаването ", сподели Нинова. 

" Пияни и дрогирани водачи, над които се опъва чадър на всички нива, убиват почтени хора. Затова внасяме промени в Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс по този начин, че да се лишава книжката вечно, конфискация на колата вечно, да няма условни присъди, а единствено ефикасни и тези присъди да се движат по бързото произвеждане ", заяви още председателката на Столетницата. 

По думите й външната политика на страната в последно време станала извънредно значима в последните месеци, само че Нинова не била удовлетворена, че все се говорело за война и все по-малко за мир.

" Осъдихме дейностите на Русия в Украйна, помогнахме на бежанците. Но даването на оръжие от България за Украйна за нас значи замесване на страната във войната. Ние сме срещу ", повтори още Нинова. 

Шефката на Българска социалистическа партия няма да поддържа и предлагането на военния министър Димитър Стоянов за пазаруването на още 8 нови изтребителя от Съединени американски щати, тъй като тези пари били нужни за обществената политика. 

Левицата внася и декларация за осъждането на експанзията от страна на РСМ. 

Нинова се обърна към президента Румен Радев с негови думи от 12 септември 2020 година " Сега желая тези от властта с цялостните чекмеджета да поканят тези от площада долу с празните чекмеджета за разговор. Е, няма по какъв начин да стане ". И съобщи, че Българска социалистическа партия се борила 6 години със остарелия модел на ръководство, водена от един принцип: " правдивост ".

" В името на този принцип оставаме поредни и самостоятелни ", означи още Нинова. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР