Шефката на БСП Корнелия Нинова обяви наследника си на поста

...
Шефката на БСП Корнелия Нинова обяви наследника си на поста
Коментари Харесай

Нинова скандално: Министърът на икономиката е заплаха за националната сигурност

Шефката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи наследника си на поста министър на стопанската система Никола Стоянов за опасност за националната сигурност. Тя насочи тежки забележки към Стоянов от трибуната на Народното събрание сред участията на служебните министри в депутатския надзор, като съобщи, че 2 месеца той се криел от препитванията на националните избраници, а в това време се готвел за " приватизация " на язовир Огоста. 

Нинова предизвести, че приказките му в редица изявленията по какъв начин имало деклариран голям инвеститорски интерес от немска компания за над 1 милиард евро там да се построи фотоволтаична централа, в действителност представлявали заплаха за националната сигурност. И по тази причина от 2 месеца тя поставяла въпроса за неприсъствието му на парламентарен надзор на председателските препоръки, само че досега решениие нямало по какъв начин да бъде извикан да дава отговор икономическият министър на Гълъб Донев. 

Шефката на социалистите посочи, че язовирът край Монтана освен е стратегически обект на националната сигурност, само че и че негов притежател е Министерството на земеделието. Служебният принципал на ведомството Явор Гечев би трябвало да е дал, по думите й, категорично позволение за изследванията за осъществяването на подобен инвеститорски интерес.

А също така трябвало да има и Оценка на въздействието върху околната среда, публикуван от Министерството на околната среда и водите, наред с отчет от службите. Нищо сходно обаче не се случвало и по тази причина Корнелия Нинова била извънредно разтревожена. 

" Имам десетки причини този човек да бъде спрян ", съобщи тя от трибуната. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР