Шефката на Агенция Митници е разработвана от 4 години, още

...
Шефката на Агенция Митници е разработвана от 4 години, още
Коментари Харесай

Шефката на Агенция „Митници” е разработвана от 4 години

Шефката на Агенция „ Митници ” е разработвана от 4 години, още като чиновник в ДАНС, за застъпничество на канали за мигранти, заяви пред Narod.bg източник от българското ФБР.

Според информацията още от 2020-а против Банкова имало сигнали за възможна незаконна активност.

Разследваната, не задържана както бе оповестено в началото, шефка на митниците е сестра на Стефчо Банков, който бе махнат от „ Вътрешна сигурност ” в Министерство на вътрешните работи по времето на Бойко Рашков.

Той завоюва дело и неотдавна бе възобновен. Само че тъй като мястото му във „ Вътрешна сигурност ” към този момент е заето, е назначен към така наречен авариен щат.

Според източника на Narod.bg връзките сред брата и сестрата от години били в „ ледена ера “ – не поддържали безусловно никакви контакти.

Банкова е на поста началник на митниците от 20 февруари т.г., където беше назначена със заповед на финансовия министър Асен Василев. Преди това беше заместник-директор.

„ От жилището на Банкова бе конфискуван контракт за заем на брачна половинка ѝ, а от работното място документите, свързани с работата ѝ за попречване на контрабандни канали. Банкова не е арестувана, няма открити пари при обиските “, твърди Натина.

Около 13.30 ч. самата Банкова излезе от постройката на Агенция „ Митници ”. Преди да бъде отведена с полицейска кола, тя и адвокатката ѝ приказваха за малко пред медиите. Адвокат Натина разгласи, че Петя Банкова не е направила закононарушение и не е получила заповед за задържане. Иззет бил служебният компютър на директорката и проекти за разтрошаване на контрабандни канали.

„ Аз съм първата жертва на новото КОНПИ, само че няма да се предам ”, сподели пред медиите Банкова.
(Под „ новото КОНПИ “ Банкова вероятно засяга Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК). Тя съставлява преформатираното КПКОНПИ, само че и до през днешния ден е единствено на хартия – има признат закон, само че няма признати даже процедурни правила за избора на управление и работата й. Крайният период за това бе през март, само че ГЕРБ и ПП-ДБ към момента не могат да се схванат. Причината е, че записаха трима души управление, избирани с 2/3 болшинство, т.е. със 160 депутатски гласа. Работеща КПК е и част от изискванията по Плана за възобновяване и резистентност, по който би трябвало да получим финансов транш за близо 13 милиарда лв..)

Банкова разяснява още, че не познавала посочения за контрабандист на цигари №1 Николай Николов – Паскал и откогато е на поста се борела с контрабандата.

„ Който аз по всякакъв начин го разрушавам – махнала съм всички чиновници и това е реалност и няма да разреша да върви контрабанда. Ако това е казусът на страната – да го заявят. Не познавам Паскал, не знам кой е. Искам да спра контрабандата, която сега пречи на цялата страна “, разяснява шефката на митниците.

От думите ѝ стана ясно още, че до момента в който е била на работа в ДАНС, тя била в неприятни връзки с ръководителя на Агенцията и по тази причина е напуснала. „ Преди няколко години Пламен Тончев, по типичния за тях механизъм, реши да ме изпрати да работя в Благоевград за положително наказване и положителни резултати. Това е главната им скица – когато някой им пречи, те го командироват някъде. В резултат на което споделих, че няма да извършвам техни поръчки и напуснах ДАНС “, съобщи Банкова.

Според нашия източник, обаче, това не е правилно – Банкова била близка до ръководителя на ДАНС Пламен Тончев.

Във визитката ѝ четем, че Петя Банкова е ученик на Академията на Министерство на вътрешните работи, а 6 години по-късно приключва право и в ЮЗУ в Благоевград. После става и лекар по национална сигурност в УНИБИТ.

„ Към момента е студент задочно образование във Военна академия „ Г. С. Раковски “ в магистърска компетентност с направление „ Психология “, като редом се образова и в „ Институт по интегративна психотерапия и психосоматика “, гласи формалната биография на Банкова, качена на уеб страницата на митниците. Преди да стане шеф, тя е заместник-директор там.

Пак съгласно формалната й биография кариерата си тя стартира през 2002 година, когато е назначена на държавна работа в „ Дирекция оперативно – техническа информация “ – Министерство на вътрешните работи.

През 2007 година стартира работа в Националната работа „ Сигурност “ (НСС) – Министерство на вътрешните работи, където остава и след основаването на Държавна организация „ Национална сигурност “. По време на кариерата си минава през всички равнища на служебната подчиненост до служба шеф на отдел в профилирана дирекция.

Посочва, че е приключила голям брой курсове за повишение на квалификацията у нас, в страни членки на Европейски Съюз и в Съединени американски щати на тематики „ Миграционни потоци “, „ Планиране на интервенции с висок риск “, „ Идентифициране и откриване на радикални екстремисти “, „ Планиране на интервенции за битка с тероризма и осъществяване на задачи “, „ Извличане на разузнаване “, „ Насочване, обмисляне и управление на интервенции за битка с тероризма “, „ Интервюиране, дебрифинг и добиване на информация “, „ Принципи и способи на разузнаването “, „ Глобализация на тероризма “.

Източник: narod

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР