Шефилд Юнайтед не се предава. Остриетата обърнаха с 2:1 Уест

...
Шефилд Юнайтед не се предава. Остриетата обърнаха с 2:1 Уест
Коментари Харесай

Остриетата порязаха и Уест Бромич - надежда има

Шефилд Юнайтед не се предава. " Остриетата " обърнаха с 2:1 Уест Бромич в дербито на новобранците във Висшата лига и към този момент е единствено на точка зад днешния си противник. Шансовете за оцеляване към момента наподобяват илюзорни, само че формата на тима е обнадеждаваща, което не може да се каже за Уест Бромич.

Гостите поведоха в края на първото полувреме посредством Мат Филипс, само че Джейдън Богъл и Били Шарп донесоха по този начин значимия триумф на Шефилд Юнайтед с голове през вторто полувреме.

В последните седмици Шефилд Юнайтед съживи нежните си очаквания за оценляване с победи над Нюкасъл и Манчестър Юнайтед, а се показа почтено и при гостуването на водача Манчестър Сити, губейки единствено с 0:1. Мениджърът на " остриетата " Крис Уайлдър направи две промени в състава спрямо гостуването на " Етихад Стейдиъм ". Сред титулярите се появиха опитните Били Шарп и Дейвид Макголдрик за сметка на Райън Брюстър и Оливър Бърк.

Наставникът на Уест Бромич Сам Алардайс се завърна към системата 4-4-1-1, откакто опитът с трима бранители се провали против Фулъм. Конър Таунзенд се появи в игра за първи път от ноември, а в предни позиции започва новото попълнение Мбайе Диане.

Още с началния съдийски сигнал на Пол Тиърни Шефилд Юнайтед взе самодейността и сподели, че ще е тимът, който ще господства. Оливър Норууд пропусна добра опция да открие резултата, а гостите дадоха отговор с рискова контра и удар в навън на Диане.

В 14-ата минута Макголдрик се оправи с трима футболисти на Уест Бромич и стреля, само че Сам Джонстън избави. Постепенно домакинският напън утихна, само че в края на полувремето още веднъж стана забавно. Били Шарп засече центриране от фланга, само че топката излезе в навън. В 41-ата минута Диане не съумя да преодолее Аарън Рамсдейл, а Итън Ампаду почисти пред голлинията, само че заелият добра позиция Мат Филипс изведе Уест Бромич напред.

След почивката отборът на Алардайс се прибра надълбоко в половината си, а " остриетата " започнаха да основават едно след друго чисти положения. Влизането на Макбърни вместо Норууд оказа помощ на домакините да станат по-опасни. Заслуженото равнене пристигна в 56-ата минута. Тогава Крис Башам се засуети в наказателното поле, само че мощният удар на Джейдън Богъл с левия крайник се оказа неспасяем за Джонстън - 1:1.

Премиър лийг 22 кръг, вторник 2 февруари  Шефилд Юнайтед 2:1краен резулат  Уест Бромич Албиън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР