Шефилд Уензди ще играе във финалния двубой за влизане в

...
Шефилд Уензди ще играе във финалния двубой за влизане в
Коментари Харесай

Какъв обрат! Шефилд Уензди направи невъзможното и ще играе за влизане в Чемпиъншип

Шефилд Уензди ще играе във финалния дуел за влизане в Чемпиъншип, откакто победи след феноменална драма с продължения и дузпи Питърбро Юнайтед с резултат 6:1 в мач-реванш от ½-финалните плейофи в третото равнище на британския футбол – Лига 1.

„ Кукумявките “ имаха тежката задача да наваксват четири гола пасив след победа с 4:0 за Питърбро в първата среща. Тимът на Дарън Муур обаче съумя да го стори в постоянното време, с цел да прати мача в продължения. Майкъл Смит откри от дузпа в деветата, а Лий Грегъри удвои в 25-ата минута.

WE BELIEVED!!!!!
— Sheffield Wednesday (@swfc)
Рийс Джеймс повиши на 3:0 в 71-ата, а почитателите на домакините разтресоха стадиона, откакто в осмата от шестте добавени минути на постоянното време Лиъм Палмър вкара четвърти гол, с който общият резултат стана 4:4.

Гостите от Питърбро съумяха още веднъж да излязат напред в общия резултат в 105-ата минута, когато Грегъри си означи автогол, само че в 112-ата минута Калъм Патерсън заби пети гол за Шефилд.

Така общият резултат след края на двете продължения бе 5:5 и се стигна до цялостната драма с осъществявания на дузпи. При тях Майкъл Смит, Уил Волкс, Бари Банан, Джош Уиндас и Джак Хънт бяха точни за „ кукумявките “, до момента в който за гостите съдбовния пропуск направи Дан Бътлър, който не съумя да уцели вратата при втория удар от бялата точка за Питърбо.

По този метод Шефилд Уензди направи неповторим поврат, с който си обезпечи мач на митичния „ Уембли “, където ще играе за влизане във второто равнище на британския футбол. Там отборът чака спечелилия от другия ½-финален плейоф сред Барнзли и Болтън Уондърърс. Първата среща приключи при тъждество 1:1, а реваншът е в петък, 19.05, от 22:00 часа.

We’re the famous Sheffield Wednesday and we’re going to Wembley!
— Sheffield Wednesday (@swfc)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР